hirdetés

Bedőlt a Baraka a járvány következményeként

Tulajdonosai nehéz szívvel hozták meg az egyetlen logikus döntést: bezárják imádott éttermüket, helyette hamarosan kézműves pékséget nyitnak.

hirdetés

Végleg bezár a budapesti Baraka étterem, amely éveken át Magyarország csúcséttermei között szerepelt. Bár Michelin-csillagot sosem kapott - azonban a hazai és külföldi gasztroszakértők egyöntetű véleménye szerint több éve megérdemelte volna, azonban a Michelin-csapat rangos ajánlását bezsebelte.

facebook.com
facebook.com

A Vörösmarty térhez közeli csúcsgasztronómiai vendéglátóhely elsősorban a külföldről érkezett, gourmet különlegességekre érzékeny vendégkört szólította meg. És mivel a magyar fővárosból most, a pandémia okán, épp a külföldi vendégek hiányoznak még bizonytalan ideig - ez megpecsételte a David és Leora Seboek által indított és működtetett topgasztróhely sorsát.

A márciusi étterembezárások idején még ezzel az optimista üzenettel búcsúzott Facebook-oldalán (akkor még átmenetileg) a Baraka:

“Tartsunk ki együtt… Let’s get through this together…
Levághatod az összes virágot, de a tavasz eljövetelét semmi sem állíthatja meg. Amint a körülmények engedik, az új tavaszi menünkkel nyitjuk újra a Barakát.”

A Baraka éveken keresztül Magyarország egyik csúcséttermének számított, legutóbb a 29. helyen szerepelt a top 100 hazai étterem listáján, írja a Dining Guide.

 

 

 

 

(forrás: Dining Guide / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit gondol, a határzár valóban egy hónapig tart?

Kiadónk társoldalai