Egy igazi okostojás, ami főzni tanít

A régi ketyegő időmérő és a mesterséges intelligencia szórakoztató tulajdonságait pakolták egybe a húszcentis dizájntojásba. A Hello Egg a jövő okosotthonának egy újabb darabja, a Telenor Kreatívval közös Next rovatában.

Az amerikai RnD64 nevű IoT (Internet of Things) eszközöket fejlesztő cég megmutatta milyen az, amikor egy tojás alakú időzítőt mesterséges intelligenciával ruháznak fel. A fekete műanyag borítású tojás egyetlen, 0-24-ben kíváncsian pislogó szemet kapott, amely egyrészt az MI-vel együtt járó személyiségjegyként értelmezhető, másrészt ez rejti a tojás 9 cm átmérőjű kijelzőjét – írja a The Verge.

Az Amazon Echo személyi asszisztenséhez hasonlóan ez az okostojás is egy hangvezérelt kütyü, de a fejlesztő cég vezérigazgatója szerint ennél sokkal többről van szó. „Egy felmérésünk szerint évente átlagosan négyszáz órát töltünk a konyhában, ezért ma egy igazi személyi asszisztenset megformáló okoseszköznek nem elég hanggal kommunikálnia és egy zene-streamelő szolgáltatását használnia. Mindezt képernyőn is meg kell tudni mutatnia, és képesnek kell lennie a valós-idejű problémamegoldásra” – ezt Dmytro Shemet a cég vezérigazgatója nyilatkozta a Digital Trendsnek, miközben hozzátette, hogy az okostojás főleg a rövid videós oktatóanyagokra és egy online nonstop elérhető gasztro szakértői csapatra épít majd.

A tojást egyébként a Hello Egg felkiáltással ébreszthetjük fel, majd adhatjuk ki neki utasításainkat, gyakorlatilag pont úgy, mint az Amazon Echo esetében. Ha kell, step by step videóban mutatja meg, hogyan lehet otthon csirkecombot szuvidálni, de arra is választ ad, hogy mit tegyenek a laktózérzékenyek, ha mindenképp kókuszos panna cottára vágynak.

A fejlesztők digitális formában ugyan, de megtartották a mindenki által ismert mechanikus rokonának egyetlen, azaz időmérő funkcióját. Ugyanakor a wifi segítségével az időjárástól kezdve a hírcsatornákon és naptár alkalmazáson át a Spotify-ig számos szórakoztató szolgáltatást tettek elérhetővé, hogy annak is öröm legyen a főzés, aki eddig csak enni szeretett.

A cég néhány napja posztolta Facebook-oldalára, hogy az okostojást februárban dobják piacra, addig weboldalukon keresztül előrendelést vesznek fel. A terméket ugyanis még javában tesztelik és tökéletesítik. Terveik szerint az okostelefonnal összekötve olyan funkciót is beleépítenek, amin keresztül a hanghívásokat is átvehetjük egyetlen hangutasítással, így egyik kezünket sem kell felszabadítani főzőcskézés közben a telefonáláshoz.

Forrás: kreativ


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.