Egy tésztát kérek!

Ezt jelenti a legújabb nápolyi étterem neve a budapesti belvárosban. Hamisítatlan olasz ízeket ígérnek mentes változatban is.

A Na’ Pasta Bisztro az egyik leggazdagabb tésztakínálattal rendelkezik a városban. A házi készítésű casarecce, tagliatelle, spaghetti, maccheroni, vagy az eredeti olasz La fabbrica della pasta gragnano kézműves tészták (mint például Spaghetti al Mandolini, Elico Pene, Colone Pompei vagy a Mafaldine) is megtalálhatók az étlapon. Természetesen az étterem gondolt azokra a vendégekre is, akik nem fogyasztanak glutént. A tészták többsége gluténmentes alapanyagokból is kérhető.

A pizza választék is igen széles, az eredeti olasz házi pizza mellett, megtalálható a fekete és a kamut lisztből készült pizza is. A fekete liszt egy természetes anyag, ami jellegzetes sötét színt kölcsönöz a kenyereknek és tésztáknak. Amellett, hogy páratlanul finom pizza tészta készíthető belőle, pozitív hatása, hogy a fekete liszt csökkenti az étkezések utáni puffadást. A kamut ősi, tápláló gabona, mely Egyiptomból származik. A gabonafélék fáraójának is nevezik. Kizárólag ökológiai gazdaságokban termesztik. Mivel glikémiás indexe alacsony, a belőle készített termékek jól beilleszthetők a cukorbetegek, diétázók étrendjébe. Segít a májnak a méregtelenítésben. Kedvező hatással van az immunrendszerre, könnyen emészthető. A tésztaételek mellett az étlapon számos hús- és halétel is megtalálható. A saláták gondosan válogatott bio, valamint organikus gazdaságokból származnak.

Az étterem koncepciójának másik lényeges pillére, hogy bemutassa, hogy lehet az olasz ételeket élvezni mentesen is. Nem kell lemondani a jó olasz ételekről annak sem, aki valamilyen okból egy speciális diétát, vagy étrendet követ. A NA’ PASTA-ban mindenki megtalálja a kedvére valót. A mentes ételek is az eredeti, olasz ízeket idézi, egyszerű, de kiváló, prémium minőségű alapanyagokból. A tésztaételek mellett megtalálhatóak a steak húsok, a kacsa, a csirke, a bárány és a disznóhús is. Halkedvelő vendégeik is megtalálják a kedvükre valót. A bistro ételek kínálatából elmaradhatatlan a burger, mely a NA’ PASTA étlapjáról sem hiányozhat. Ebben is igyekeztek eltérni a már megszokott burgerektől és így született meg az Italo Burger, melyet prémium marhából készült húspogácsából, bio salátából, eredeti olasz sajtból és házilag készült buciból készítenek.

Az olasz beszéd, és az olasz kultúra része a kézjelek, gesztusok használata. A beszéd közbeni gesztikuláció annyira olasz sajátosság, hogy ezt a sztereotípiát választotta a NA’ PASTA fő kommunikációs elemének Lakosi Richard és az L2Studio, akik az étterem kreatív koncepcióját dolgozták ki. A tipikus olasz kézjelek megjelentek az étterem nyitás előtti gerilla kampányában, majd a nyitást követően a faldekoráción, az étlapon és a homlokzati irányítótáblákon is.

Vezető séfük, Alessandro Smanio sokaknak lehet ismerős, ugyanis mindamellett, hogy Budapest legjobb olasz éttermeiben dolgozott már, a TV2 Akadémia Itália című műsorában Rétfalvi Dóra oldalán mutatták meg a nézőknek az igazi olasz ételkülönlegességek elkészítését. Alessandro Smanio az olaszországi Ferrara városából származik. A tradicionális olasz ételek mellett séfüknek mindig vannak új és kifinomult kreációi, melyek ötvözik az eleganciát, az olasz régiók egyediségeit, a kultúrát és az ízvilágot.

A vendégtér kialakításában a koncepció az volt, hogy egy kellemes, melegséget árasztó, de modern, minimalista belső teret alakítsanak ki, mely harmonizál az étteremnek helyet adó Iberostar Hotel hangulatával és designjával. A széles üvegablakok által, a belső és a külső terek egyesülnek, így a vendégek a melegebb évszakokban kint is étkezhetnek. A benti részen kb. 60 fő tud egyszerre étkezni. A vendégtér kiegészül a hotelből is megközelíthető bárral, valamint a bejáratnál található fizz bárjukkal. A NA’ PASTA terasza az egyik legnagyobb terasz a központban. Júniustól 120 férőhelyes teraszt alakítanak ki az étterem előtt a Szabadság tér felőli oldalon.

 

Forrás: Turizmus Online


Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.
Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.
Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  
Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon

Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon 

A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia

Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia 

A METRO Nagykereskedelem és a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte idén a megtisztelő címet.
Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar

Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar  

A BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriájának nyertese lett az eddig csak délben nyitva tartó, mostantól azonban már esténként is vendégeit váró, BudaParton lévő topvendéglátóhely.
Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács

Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács 

A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be.
Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom

Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom 

Az egyik főszereplő a Bejglibon lesz!

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.