hirdetés

Egy tésztát kérek!

Ezt jelenti a legújabb nápolyi étterem neve a budapesti belvárosban. Hamisítatlan olasz ízeket ígérnek mentes változatban is.

hirdetés

A Na’ Pasta Bisztro az egyik leggazdagabb tésztakínálattal rendelkezik a városban. A házi készítésű casarecce, tagliatelle, spaghetti, maccheroni, vagy az eredeti olasz La fabbrica della pasta gragnano kézműves tészták (mint például Spaghetti al Mandolini, Elico Pene, Colone Pompei vagy a Mafaldine) is megtalálhatók az étlapon. Természetesen az étterem gondolt azokra a vendégekre is, akik nem fogyasztanak glutént. A tészták többsége gluténmentes alapanyagokból is kérhető.

A pizza választék is igen széles, az eredeti olasz házi pizza mellett, megtalálható a fekete és a kamut lisztből készült pizza is. A fekete liszt egy természetes anyag, ami jellegzetes sötét színt kölcsönöz a kenyereknek és tésztáknak. Amellett, hogy páratlanul finom pizza tészta készíthető belőle, pozitív hatása, hogy a fekete liszt csökkenti az étkezések utáni puffadást. A kamut ősi, tápláló gabona, mely Egyiptomból származik. A gabonafélék fáraójának is nevezik. Kizárólag ökológiai gazdaságokban termesztik. Mivel glikémiás indexe alacsony, a belőle készített termékek jól beilleszthetők a cukorbetegek, diétázók étrendjébe. Segít a májnak a méregtelenítésben. Kedvező hatással van az immunrendszerre, könnyen emészthető. A tésztaételek mellett az étlapon számos hús- és halétel is megtalálható. A saláták gondosan válogatott bio, valamint organikus gazdaságokból származnak.

Az étterem koncepciójának másik lényeges pillére, hogy bemutassa, hogy lehet az olasz ételeket élvezni mentesen is. Nem kell lemondani a jó olasz ételekről annak sem, aki valamilyen okból egy speciális diétát, vagy étrendet követ. A NA’ PASTA-ban mindenki megtalálja a kedvére valót. A mentes ételek is az eredeti, olasz ízeket idézi, egyszerű, de kiváló, prémium minőségű alapanyagokból. A tésztaételek mellett megtalálhatóak a steak húsok, a kacsa, a csirke, a bárány és a disznóhús is. Halkedvelő vendégeik is megtalálják a kedvükre valót. A bistro ételek kínálatából elmaradhatatlan a burger, mely a NA’ PASTA étlapjáról sem hiányozhat. Ebben is igyekeztek eltérni a már megszokott burgerektől és így született meg az Italo Burger, melyet prémium marhából készült húspogácsából, bio salátából, eredeti olasz sajtból és házilag készült buciból készítenek.

Az olasz beszéd, és az olasz kultúra része a kézjelek, gesztusok használata. A beszéd közbeni gesztikuláció annyira olasz sajátosság, hogy ezt a sztereotípiát választotta a NA’ PASTA fő kommunikációs elemének Lakosi Richard és az L2Studio, akik az étterem kreatív koncepcióját dolgozták ki. A tipikus olasz kézjelek megjelentek az étterem nyitás előtti gerilla kampányában, majd a nyitást követően a faldekoráción, az étlapon és a homlokzati irányítótáblákon is.

Vezető séfük, Alessandro Smanio sokaknak lehet ismerős, ugyanis mindamellett, hogy Budapest legjobb olasz éttermeiben dolgozott már, a TV2 Akadémia Itália című műsorában Rétfalvi Dóra oldalán mutatták meg a nézőknek az igazi olasz ételkülönlegességek elkészítését. Alessandro Smanio az olaszországi Ferrara városából származik. A tradicionális olasz ételek mellett séfüknek mindig vannak új és kifinomult kreációi, melyek ötvözik az eleganciát, az olasz régiók egyediségeit, a kultúrát és az ízvilágot.

A vendégtér kialakításában a koncepció az volt, hogy egy kellemes, melegséget árasztó, de modern, minimalista belső teret alakítsanak ki, mely harmonizál az étteremnek helyet adó Iberostar Hotel hangulatával és designjával. A széles üvegablakok által, a belső és a külső terek egyesülnek, így a vendégek a melegebb évszakokban kint is étkezhetnek. A benti részen kb. 60 fő tud egyszerre étkezni. A vendégtér kiegészül a hotelből is megközelíthető bárral, valamint a bejáratnál található fizz bárjukkal. A NA’ PASTA terasza az egyik legnagyobb terasz a központban. Júniustól 120 férőhelyes teraszt alakítanak ki az étterem előtt a Szabadság tér felőli oldalon.

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Elfogadják-e a vouchert az utasok, vagy a pénzüket kérik vissza?

Kiadónk társoldalai