Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom

A mákos és diós bejgliről először a karácsony jut eszünkbe, de milyen jó lenne, ha tavasszal is megkóstolhatnánk kedvenc ízeinket - ráadásul egy igencsak különleges formában!

Május 10-12. között újra megnyílik az édesszájúak előtt a Fővárosi Állat-és Növénykert kapuja, ugyanis beköszönt a 4. Kürtőskalács Vigalom, aminek egyik főszereplője a BEJGLIBON lesz.

„Már év elején nagyon várjuk a májust, amikor együtt ünnepelhetjük kicsikkel és nagyokkal ezt a mennyei hungarikumot. Hónapokkal előtte törjük a fejünket az újdonságokon, és ezúttal a KÜRTŐSBON (az új formá(t)öltött kürtőskalács) variálhatóságát választottuk fókusznak, hisz még mindig ő a közelmúlt slágerterméke. Így örömmel kísérletezgettünk új ízekkel és már teszteltük is, úgy hogy a Vigalom újdonságaként elhozzuk nektek a Dupla Málnás KÜRTŐSBON-t, amely kívül belül málnás, valamint a diós és mákos BEJGLIBON-okat. Természetesen most is minden termékünk alapja a faszénparázson sült eredeti kürtőskalács, hisz a legjobb parázs onsütve, melyet sokféleképpen bolondíthatunk meg” – mondja András Tünde, a Kürtőskalács Vigalom megálmodója.

2024. május 10-12. között különleges kürtőskalácsokat kóstolhatunk
2024. május 10-12. között különleges kürtőskalácsokat kóstolhatunk
Fotó: 4. Kürtőskalács Vigalom

„Mivel május a szerelem hónapja, szívesen nyúlunk az egyik kedvenc alapanyagunkhoz: a málnához, így igazi málna mennyország lesz az állatkertben a kürtős standokon – megjelenik a málna a KÜRTŐSBON-ban és az Édes Mackó különleges kürtőskalácsból készült desszertjeiben is.

-mondja Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős ügyvezetője, majd hozzáteszi - "Emellett természetesen a vendégek választhatnak a különböző ÍZBOMBÁK-ból, melyet vegán alapanyagokból fogunk készeni , de lesz külön glutén-, tej-, tojásmentes kürtőskalács is, és persze a hagyományos ízesítésű kürtőskalácsok sem maradnak el. Sőt a közkedvelt Csináld magad! kürtőskalács standon kipróbálhatják azt is, hogy készül az igazi kürtőskalács.”

A málnás mennyország
A málnás mennyország
Fotó: 4. Kürtőskalács Vigalom

A 4. Kürtőskalács Vigalmon is a családi programok kerülnek fókuszba, mesemondók, bábszínház, kézműves foglalkozások, arcfestés, állatokkal kapcsolatos ismeretterjesztő programok és változatos zenei kínálat szórakoztatja majd a kürtőskalács rajongóit.

A rendezvény általános állatkerti belépőjeggyel, éves bérlettel és 4 évszakos bérlettel is látogatható. 


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.