Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom

A mákos és diós bejgliről először a karácsony jut eszünkbe, de milyen jó lenne, ha tavasszal is megkóstolhatnánk kedvenc ízeinket - ráadásul egy igencsak különleges formában!

Május 10-12. között újra megnyílik az édesszájúak előtt a Fővárosi Állat-és Növénykert kapuja, ugyanis beköszönt a 4. Kürtőskalács Vigalom, aminek egyik főszereplője a BEJGLIBON lesz.

„Már év elején nagyon várjuk a májust, amikor együtt ünnepelhetjük kicsikkel és nagyokkal ezt a mennyei hungarikumot. Hónapokkal előtte törjük a fejünket az újdonságokon, és ezúttal a KÜRTŐSBON (az új formá(t)öltött kürtőskalács) variálhatóságát választottuk fókusznak, hisz még mindig ő a közelmúlt slágerterméke. Így örömmel kísérletezgettünk új ízekkel és már teszteltük is, úgy hogy a Vigalom újdonságaként elhozzuk nektek a Dupla Málnás KÜRTŐSBON-t, amely kívül belül málnás, valamint a diós és mákos BEJGLIBON-okat. Természetesen most is minden termékünk alapja a faszénparázson sült eredeti kürtőskalács, hisz a legjobb parázs onsütve, melyet sokféleképpen bolondíthatunk meg” – mondja András Tünde, a Kürtőskalács Vigalom megálmodója.

2024. május 10-12. között különleges kürtőskalácsokat kóstolhatunk
2024. május 10-12. között különleges kürtőskalácsokat kóstolhatunk
Fotó: 4. Kürtőskalács Vigalom

„Mivel május a szerelem hónapja, szívesen nyúlunk az egyik kedvenc alapanyagunkhoz: a málnához, így igazi málna mennyország lesz az állatkertben a kürtős standokon – megjelenik a málna a KÜRTŐSBON-ban és az Édes Mackó különleges kürtőskalácsból készült desszertjeiben is.

-mondja Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős ügyvezetője, majd hozzáteszi - "Emellett természetesen a vendégek választhatnak a különböző ÍZBOMBÁK-ból, melyet vegán alapanyagokból fogunk készeni , de lesz külön glutén-, tej-, tojásmentes kürtőskalács is, és persze a hagyományos ízesítésű kürtőskalácsok sem maradnak el. Sőt a közkedvelt Csináld magad! kürtőskalács standon kipróbálhatják azt is, hogy készül az igazi kürtőskalács.”

A málnás mennyország
A málnás mennyország
Fotó: 4. Kürtőskalács Vigalom

A 4. Kürtőskalács Vigalmon is a családi programok kerülnek fókuszba, mesemondók, bábszínház, kézműves foglalkozások, arcfestés, állatokkal kapcsolatos ismeretterjesztő programok és változatos zenei kínálat szórakoztatja majd a kürtőskalács rajongóit.

A rendezvény általános állatkerti belépőjeggyel, éves bérlettel és 4 évszakos bérlettel is látogatható. 


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.