Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom

A mákos és diós bejgliről először a karácsony jut eszünkbe, de milyen jó lenne, ha tavasszal is megkóstolhatnánk kedvenc ízeinket - ráadásul egy igencsak különleges formában!

Május 10-12. között újra megnyílik az édesszájúak előtt a Fővárosi Állat-és Növénykert kapuja, ugyanis beköszönt a 4. Kürtőskalács Vigalom, aminek egyik főszereplője a BEJGLIBON lesz.

„Már év elején nagyon várjuk a májust, amikor együtt ünnepelhetjük kicsikkel és nagyokkal ezt a mennyei hungarikumot. Hónapokkal előtte törjük a fejünket az újdonságokon, és ezúttal a KÜRTŐSBON (az új formá(t)öltött kürtőskalács) variálhatóságát választottuk fókusznak, hisz még mindig ő a közelmúlt slágerterméke. Így örömmel kísérletezgettünk új ízekkel és már teszteltük is, úgy hogy a Vigalom újdonságaként elhozzuk nektek a Dupla Málnás KÜRTŐSBON-t, amely kívül belül málnás, valamint a diós és mákos BEJGLIBON-okat. Természetesen most is minden termékünk alapja a faszénparázson sült eredeti kürtőskalács, hisz a legjobb parázs onsütve, melyet sokféleképpen bolondíthatunk meg” – mondja András Tünde, a Kürtőskalács Vigalom megálmodója.

2024. május 10-12. között különleges kürtőskalácsokat kóstolhatunk
2024. május 10-12. között különleges kürtőskalácsokat kóstolhatunk
Fotó: 4. Kürtőskalács Vigalom

„Mivel május a szerelem hónapja, szívesen nyúlunk az egyik kedvenc alapanyagunkhoz: a málnához, így igazi málna mennyország lesz az állatkertben a kürtős standokon – megjelenik a málna a KÜRTŐSBON-ban és az Édes Mackó különleges kürtőskalácsból készült desszertjeiben is.

-mondja Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős ügyvezetője, majd hozzáteszi - "Emellett természetesen a vendégek választhatnak a különböző ÍZBOMBÁK-ból, melyet vegán alapanyagokból fogunk készeni , de lesz külön glutén-, tej-, tojásmentes kürtőskalács is, és persze a hagyományos ízesítésű kürtőskalácsok sem maradnak el. Sőt a közkedvelt Csináld magad! kürtőskalács standon kipróbálhatják azt is, hogy készül az igazi kürtőskalács.”

A málnás mennyország
A málnás mennyország
Fotó: 4. Kürtőskalács Vigalom

A 4. Kürtőskalács Vigalmon is a családi programok kerülnek fókuszba, mesemondók, bábszínház, kézműves foglalkozások, arcfestés, állatokkal kapcsolatos ismeretterjesztő programok és változatos zenei kínálat szórakoztatja majd a kürtőskalács rajongóit.

A rendezvény általános állatkerti belépőjeggyel, éves bérlettel és 4 évszakos bérlettel is látogatható. 


Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme 

A régióban először Magyarországra hozta el világhírű brandjét a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett Dani García - az Alelí fantasztikus ízeket kínál, páratlan a kínálata a hazai éttermi palettán.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.