Ételkiszállító céget indít egy topétterem tulajdonosa

Hegyi Attila belevág az ebédkiszállító bizniszbe, azért is, hogy ne kelljen elküldenie éttermei és cateringes cégei dolgozóit.

Hegyi a Bazilika mellett található híres fine dining étterem, a Pasztell és az Albatros Party Service tulajdonosa, aki emellett egy rakás multicég irodaházának luxusmenzáját üzemelteti és cégcsoportja sok más mellett olyan helyszínek nagy eseményein biztosítja a cateringet, mint a Hungaroring vagy a Hungexpo. Ez az új szolgáltatása viszont egészen más.

Az AlbaDelinél ugyanis jó minőségű, rendes alapanyagokból készült, korszerű konyhatechnikával megfőzött, kétfogásos ebédmenüt lehet rendelni 1600 forintért, és ebben Budapest területén a szállítás is benne van. De még a fővárosi agglomerációban is csak 400 forint szállítási díjat tesznek rá, Adyligettől Zsámbékig. A rendszer nagyjából olyan, mint mint mondjuk egy jobb iskolai menzán. Hetente van új menüsor, amiről rendelni lehet. Naponta öt előétel-főétel kombináció közül lehet választani, ezek mellett van - külön összegért - napi kétféle gyerekfogás, egyféle desszert és kétféle savanyúság, de még házi sütésű cipót is lehet rendelni. A kínálat nagyrészt igényesebb menza-, kifőzde- és kisvendéglő-klasszikusokból áll.

Ma például első fogásként csülkös bableves és tojásleves közül lehet választani, főételként pedig van magyaros rakott tészta, tejfölös krumplifőzelék fasírttal, chili con carne, Sertéssült Jóasszony módra steak burgonyával és gyömbéres karajfilé barna rizzsel. De az étlapon van például zöldborsófözelék és sült kacsacomb is.

De hogy  tud lényegében pár hét alatt vadonatúj, ambíciózus házhozszállító vállalkozást indítani valaki, aki, bár menő vendéglátós, eddig nem pont ezzel foglalkozott? Hegyi Attila elmesélte, hogy azért, mert egy ideje már ők látják el napi ebéddel a Telenor otthonról, home office-ból dolgozó 5-700 munkatársát, így remekül belejöttek a műfajba. Amikor egy országnak kell talán hónapokig négy fal közé zárva élnie, egy ilyen vállalkozás nyilvánvalóan jó üzletnek tűnik.

De Hegyi nem önmagában a várható profitért találta ki az AlbaDelit, hanem azért, hogy az éttermeiben és cateringes vállalkozásainál dolgozók családjait az így keresett pénzből meg tudja védeni a Járvány anyagi csapásaitól. De az AlbaDeli nemcsak ebben az értelemben kapcsolódik a koronavírushoz. A hatalmas teher alatt dolgozó egészségügy nehézségeit a maguk eszközeivel úgy szeretnék enyhíteni, hogy minden 10 megrendelt ebéd után egyet ingyen adományoznak a Semmelweis Egyetem Bókay Gyermekklinikájának. Járvány idején nagyon nem mindegy a főzési folyamat tisztasága. Az AlbaDeli konyháján mindenki maszkban és kesztyűben dolgozik, emellett óránként újra tisztálkodnak és kesztyűt cserélnek.

Forrás: 444


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.