Izgalmas új koncepció az idei dubaji gasztrofesztiválon

A Dubai Food Festival (DFF), a Közel-Kelet legnagyobb éves kulináris ünnepe a jövő hónapban kezdődik, hogy gasztronómiai események és élmények izgalmas sorával ünnepelje 10. születésnapját.

Április 21. és május 7. között a város az ínyencek zarándokhelyévé válik, hiszen több száz étterem, kávézó és étkezde kínál házi jellegzetességeket és egyedi kulináris élményeket.

 

Dubaj éttermi vendéglátása hihetetlen átalakuláson ment keresztül az elmúlt évtizedben, a város vezető globális gasztronómiai központtá nőtte ki magát, és megerősítette pozícióját a világ gasztronómiai fővárosaként. Ezalatt az időszak alatt több mint kétszeresére nőtt a város éttermeinek száma, azaz 2023-ra több mint 13 ezerre - szemben a 2013-as 5500 vendéglátó egységgel.

A város izgalmas ételkoncepciók, pop-up éttermi események, rejtett gyöngyszemnek számító vendéglátó egységek, "farmtól az asztalig" étkezési tapasztalatok és különös étkezdék megjelenésének helyszínévé vált. Ezeket a változatos és egyedi gasztroélményeket ünneplik a DFF során. A város kivételes kulináris tehetségét olyan globális díjakkal is elismerték, mint a Michelin Guide Dubai, a Gault&Millau UAE guide és a MENA's 50 Best Restaurants (MENA régió 50 legjobb étterme).

 

A 2023-as Dubai Food Festival lesz az eddigi legnagyobb és legizgalmasabb rendezvény, amely sokféle eseményt és tevékenységet kínál az ételrajongók számára.

  • Kulináris műhelyek: mesterkurzusok elismert szakácsokkal, kaviár kinyerés és osztriga felnyitás órák, főzőtanfolyamok gyerekeknek, gasztrotúrák, Mesterszakácsok Asztala program, degusztációs vacsorák, DFF gasztrotúrák és még sok más
  • Dubaj Éttermei Hét: a fesztivál kedvence eseménye április 27. és május 8. között tér vissza, exkluzív menüsorral és kedvezményes árakkal a város 50 legjobb éttermében
  • Etisalat Tengerparti Kantin (Etisalat Beach Canteen): A Sunset Mall mögött található népszerű étkezde is visszatér a 17 napos rendezvény alatt, bemutatva házi gyártású termékeit
  • 10 dirhamos fogás (10 Dirham Dish): A fesztivál 10. évfordulójának megünneplésére a résztvevő éttermek és kávézók a fesztivál ideje alatt csak 10 AED-ért kínálják saját specialitásaikat

Még több info a rendezvénysorozatról: ITT


Rekordszámú nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyre

Rekordszámú nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyre 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Horvátország feloldja a száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét

Horvátország feloldja a száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét 

Horvátország feloldja a ragadós száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét, de további rendelkezéseket vezet be a kockázatok megelőzése érdekében.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.