Kinyitott a Kismező a Nagymezőn

Divatos small plate-koncepcióval nyílt meg az új gasztrohely a turisták által is szívesen látogatott Nagymező utca elején, a Pesti Disznó helyén.

A pesti belváros nyüzsgő forgatagában, a legendás Pesti Disznó helyén jnyílt meg szerdán a hazai gasztroszcéna izgalmas újdonsága, a Kismező. A Nagymező utcában debütáló étterem a Broadway vibráló hangulatát eleveníti fel, miközben kisebb társaságoknak megosztásra tervezett, small plate-es fogásokkal, nápolyi pizzákkal és más különleges fogásokkal várja a vendégeket.

A Pesti Disznó étterem bezárását követően Gerendai Károly (befektetőként), Besztercsényi András, Durgó Lajos és Pusztási Attila tulajdonosok egy olyan új, mostani trendekhez igazodó koncepcióval nyitottak - immár Kismező néven-, amely reflektál a vigalmi negyedre és annak múltjára: tökéletes helyszínt biztosít a Kismező egy rövid megállóra, de akár hosszabb, laza, baráti időtöltésre is.

 

A Digó Pizzával közösen fejlesztették ki a canotto pizzák receptúráját

Az étlapot Fekete Norbert kreatív séf (Olimpia Étterem, Portum Étterem) állította össze. Itt a small plate-ek kapták az egyik főszerepet, a különböző nemzetek konyhái egy-egy mediterrán csavarral mutatkoznak be: sárgabarack chutney-val tálalt mangalica rilette, szardellás grillezett cukkini saláta, lassan sült marhaoldalas céklával és man-golddal vagy a Harissa szósszal és padron paprikával tálalt garnéla.

A sharing-koncepció mellett a Kismező kemencéjében többek között lazacos, szarvasgomba-spianatás és sajátfűszerezésű salsiccia-s (friss nápolyi kolbászos) újhullámos nápolyi pizzák is sülnek.

Feel good bar, új koncepció és friss design

Izgalmas az italkínálat is: a vendégek széles borválogatásból kóstolhatnak tételeket, akár poharazva is. A bar-tenderek is lehetőséget kaptak a kreativitásra, így az alkoholos, valamint mentes koktélok széles skáláját kínálják. 

Kismező a Nagymezőn: a „pesti Broadway”, azaz a vigalmi negyed kialakulása a századfordulón, majd a világháborúk évei alatt ezen a területen, a Bajcsy-Zsilinszky út, az Andrássy út és a Rákóczi út által határolt kerületrészeken történt. A Kismezőben ezt az eklektikus, urbanizált, nagyvilági, pezsgő világot kívánják megidézni az arculatban is, amely a Socially ügynökség munkája.

Jó hír még az állatbaráthelyeket keresőknek: a Kismezőbe betérhetnek a négylábú kedvemcek is.

Forrás: Socially / Turizmus Online


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.