Kreinbacher-siker Londonban

Aranyból és ezüstből is duplázott a somlói pincészet a világ legnagyobb nemzetközi borversenyén.

Rendhagyó körülmények között, de sikeresen zajlott le Londonban a világ legnagyobb borversenye, a DWWA 2021. Rekordot döntött a nevezések száma, idén 18 093 tétel érkezett 56 országból.

Óriási eredmény, hogy több hazai tételnek is sikerült kitűnnie a tekintélyes mezőnyből. A somlói Kreinbacher Birtok Prestige Brut pezsgőjük mellett a Furmint Selection 2017 tétellel is aranyat hozott el, ezüstből szintén dupláztak. A St. Andrea Best In Show nagydíjat kapott, a tokaji aszúk pedig négy platinát érdemeltek ki.

 

A somlói Kreinbacher Birtok hetedik éve szerepel pezsgőivel az éremlistán. A friss eredmény szépen tükrözi, hogy nemcsak tradicionális pezsgővel, de Somló boraival is képesek kitűnni a nemzetközi mezőnyből.

Prestige Brut pezsgőjüket 95 ponttal DWWA 2021 aranyérmesnek értékelte a szakértő zsűri, a borokra nézve minden eddiginél jobb eredmény, hogy a Furmint Selection 2017 szintén 95 pontot és aranyérmet kapott. A két ezüstérmet a Brut Classic és a Hárslevelű Selection 2017 kapta (90 és 93 ponttal), a Rosé Brut pedig bronzot ért.

„Elképesztő versenyév a Birtok számára 2021, hiszen az IWC 2021 borversenyen két ezüst, a VinAgorán dupla arany született, Extra Dry pezsgőnk pedig kategóriájában elnyerte „Az MTA Bora 2021” címet. A mai DWWA eredményt különösen nagyra becsüljük, miközben legjobb magnum palackjainkat nemrég indítottuk útra a pezsgők világbajnokságára.”, mondta Prisztavok Zoltán, a cég kereskedelmi- és marketingvezetője.

 

 

Forrás: Turizmus Online


Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?