Kulináris kalandok az őszi Horvátországban

Számos gasztroprogrammal várja a turistákat Horvátország ősszel. 

Dubrovnikban Michelin-csillagos séf nevével fémjelzett vacsorával készülnek, míg a közeli Eszéken a vidéki vendéglátást kedvelők kóstolhatják meg a helyi ízeket. Opatija pedig az édesszájúakat várja a Csokoládé Fesztiválon.

 

Good Food Fesztivál - Dubrovnik

A Good Food Fesztivál évek óta az eredeti, hagyományos és modern ételek kedvelőinek találkozóhelye. Idén tizedik alkalommal rendezik meg a fesztivált Dubrovnikban, mely 2023. október 9. és október 22. között számos programmal várja a kulináris élvezet kedvelőit. A fesztiválon Dubrovnik legkiválóbb éttermei rendhagyó menüsorral készülnek. A különleges élményre vágyók számára gasztronómiai túrákat és dubrovniki desszertek elkészítésével és a hagyományos horvát konyhával foglalkozó különféle workshopokat szerveznek, amelyek betekintést nyújtanak a város kulináris színterébe és örökségébe. Az esemény fénypontja a Michelin-csillagos séf nevével fémjelzett vacsora, amely valóban kivételes gasztronómiai élményt nyújt.

HeadOnEast – Szlavónia és Baranya gasztrofesztiválja Eszéken

Hedonista - Olyan utazó, aki élvezi az élet örömeit, a természeti szépséget, a gazdag hagyományokat és szokásokat, a házi ételeket, a szabad ég alatti kalandokat, vagy egy kellemes beszélgetéseket a házigazdával.

Ezt kínálja Szlavónia és Baranya: kiváló ételek, remek borok, széles körben ismert otthonos vendéglátás, varázslatos tájak a tekintélyes európai folyók mentén. 2023. október 6. és 8. között rendezik meg ötödik alkalommal a HeadOnEast fesztivált a közeli Eszék városában. Szlavónia és Baranya még felfedezetlen úticél, varázslatos természeti szépségek és az ember által művelt tájak keverékéből van szőve, ahol a végtelen búzatáblák, gazdag szőlőültetvények és évszázados tölgyerdők váltják egymást. A helyiek őszinte mosollyal és barátsággal várják a látogatókat. Cserébe a vendégek nagyon hamar elsajátítják a helyi ízeket, aromákat és színeket, az egyedülálló élmények elbűvölően lassú ritmusát, a hagyományos és a modern elképesztő kombinációját.

Csokoládé Fesztivál – Opatija Horvátország legédesebb úti célja

Három nap Opatijában az imádott csokoládénak szentelve – a legjobb kézműves csokoládégyártók világszínvonalú finomságait kóstolhatjuk meg, és minden korosztályt remek szórakoztató program vár! Opatija - November 10. és 12. között a csokoládé fennséges íze fogja uralni Opatiját, és a várost az "édes élvezetek" szerelmeseinek központjává varázsolja. A 17. alkalommal megrendezett Csokoládé Fesztivál a hazai és külföldi világszínvonalú csokoládé- és édességgyártók legfinomabb termékeit mutatja be, valamint zenei, gasztronómiai, szórakoztató és kulturális események egész sorával várja minden korosztály tagjait. A Csokoládé Fesztivál Opatija egyik legjobban várt eseménye, hiszen a város és a csokoládé már tizenhét éve elválaszthatatlanul összekapcsolódik. Ez az édes esemény egyben a decemberi pazar adventi programsorozat vonzó nyitánya is.

Forrás: Horvát Idegenforgalmi Közösség / Turizmus Online


Rekordszámú nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyre

Rekordszámú nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyre 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Horvátország feloldja a száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét

Horvátország feloldja a száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét 

Horvátország feloldja a ragadós száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét, de további rendelkezéseket vezet be a kockázatok megelőzése érdekében.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.