Magyar borok horvát borlapokon

Deni Srdoč, aki Michelin csillagot szerzett korábbi éttermének, a rijekai Nebo Restaurant & Lounge séfjeként magyar borokat is szeretett volna látni a borlapon. 

Ezért megkereste a BoReTT-et és a kóstoltatás eredményeként a következő borászatok tételeit listázták be:2HA Szőlőbirtok és Pincészet, Balassa István (Balassa Bor), Homola Pincészet, MajorosBirtok, Somlói Vándor Pince, Villa Sandahl Borászat, Wassmann Pince, Zsirai Pincészet.

Mi az a BoReTT?

A BoReTT-et abból a meggyőződésből alapította Crab Mária Antoanett (Babette), hogy az összefogás lehet a kulcsa a magyar borok nemzetközi piacra lépésének. Ebben a szellemben alakítja a kisebb borászatokat képviselő portfólióját. Korábban sommelier-ként dolgozott itthon és külföldön egyaránt, vallja, hogy óriási kiaknázatlan potenciál rejlik a magyar borokban. Ezért indult el cégével.

Honnan indultak? Hová érkeztek? 

A rijekai kóstolót márciusra sikerült megszervezni, a BoReTT összesen 62 magyar tételt kóstoltatott. A kóstolón Srdoč mellett az étterem sommelier-je, Tomislav Mikinac és a beszerzés vezetője vettek részt. Mikinac 2020-ban bekerült Horvátország legjobb 12 sommelier-je közé, ő elragadtatással beszélt a magyar borokról, a fehérborok mineralitásáról és sajnálatát fejezte ki, hogy a két ország közelsége ellenére még sosem kóstolt juhfarkot vagy hárslevelűt.

A Nebo Restaurant & Lounge borlapjára végül a következő tételek kerültek fel:

Pezsgők: Homola 2017, Wassmann Morizz 2017

Fehérborok: Balassa Kakas Furmint 2018, Balassa Szent Tamás Furmint 2018, Somlói Vándor Birtok Juhfark 2018, Somlói Vándor Öregtőkék - Nyugat Juhfark 2019, Somlói Vándor Celi 2019, Villa Sandahl Wet Stones 2015, Villa Sandahl Rabbit Periscope 2017, 2HA Olaszrizling 2018

Vörösbor: Wassmann Samo cuvée (Cabernet Sauvignon-Merlot)

Édes borok: Majoros Pincészet Tokaji 6 Puttonyos Aszú 2013, Zsirai Tokaji Fordítás 2017

Forrás: Schneider / Turizmus Online


Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.