hirdetés

Magyar csoki győzelme Londonban

Rangos nemzetközi elismerést zsebelt be egy magyar csokoládémanufaktúra: a Sweetic-et Londonban, az Academy of Chocolate Awards világversenyen díjazták.

hirdetés

Zala Judit és Zala Viktor manufaktúrájának ez a 39. nemzetközi szakmai díja, bonbonjaikat a Great Taste Awards is tucatnyi csillaggal díjazta, 2019-ben pedig egyenesen világelsők lettek.

Mind a csomagolás, mind maga a csokoládé kivitelezése és íze is ezüstérmet nyert a komplex, úgynevezett 'Brand Experience' kategóriában. A madagaszkári kakaóbabból készült 'Cacaology' bonbonszettjük a kakaó feldolgozásának fázisait mutatja be: "Hármasával találhatók ízenként: a zöld színű konkrétan a kakaótermés gyümölcshúsából készült, ami azért érdekes, mert tudomásom szerint sem Magyarországon, sem a világon még senki nem csinált ebből az alapanyagból bonbont" - mesélte Zala Judit, a manufaktúra csokimestere.

pixabay.com
pixabay.com
 

Íze édeskés, a licsihez hasonlít - Judit kedvence azonban a sárga színű, amely mogyorós-kávés ízvilágával és ropogós textúrájával már a kakaó a pörkölési fázisára utal.

A koncepció egyben edukációs célú is: a manufaktúra szeretné a tudatos, minőségi élelmiszerek fogyasztására ösztönözni az embereket. Erre találták ki a CsokiCOOLtúra programot is: iskolai osztályoknak és cégeknek is tartanak csokikészítéssel egybekötött csapatépítő programokat.

(forrás: Facebook / Euronews.com)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit gondol, hogy lehetne Budapest turizmusát fellendíteni?

Partnerünk