Máltára készül? Öt Michelin-csillagos étterem közül válogathat

Ebben az évben a legrangosabb elismerésben öt máltai étterem részesült, egy-egy Michelin csillag elnyerésével, illetve megtartásával.

Idén áprilisban megjelent a Malta Michelin Guide második kiadása benne azokkal a máltai éttermekkel, amiket a gasztronómiai kiválóság mértékegységeként számon tartott, több mint 120 éve meghatározó kiadvány, a 2021-es évre elismer és ajánl. 
 
 
A szigetország Michelin-csillagos konyhái 2021-ben a következők:
  • Bahia, Lija (új)
  • De Mondion, Mdina
  • ION - The Harbour, Valletta (új)
  • Under Grain, Valletta
  • Noni, Valletta
A három, már meglévő Bib Gourmand étterem a Terrone, a Commando és a Rubino sikeresen megőrizte a „jó minőség, jó ár-érték arány” díját.

Gwendal Poullennec, a Michelin Guide nemzetközi igazgatója szerint "az elmúlt év óriási kihívásokat jelentett a vendéglátóipar számára a világ minden táján, és szívből együtt érzünk azokkal, akik nehézségekkel küzdenek ezekben a megpróbáltatásokkal teli időkben. Ellenőreinknek, akár az éttermeknek, alkalmazkodni kellett, de nagyon örültünk, hogy időt tölthettek a szigeteken, és két új Michelin csillagot, valamint 5 új Michelin „tányért” találtak az idei kiadványhoz.”

Ez utóbbiak a The Fork and Cork Rabatban; Chophouse és Fernandõ Gastrotheque, mindketten Sliemában; Zest St Julian’s-ben; és a Mezzodi Vallettában. A „Plate” szimbólum azokat az éttermeket jelöli, ahol "friss alapanyagokból, jól elkészített, egyszerűen jó ételek" készülnek. Ezenkívül a vallettai Harbour Club-ot, a vallettai Noni-t, a Gżira-i Briju-t, az Mdina-i De Mondion-t és a Mġarr-i Tmun-t emelték ki fenntartható gyakorlataik miatt. 


Forrás: www.visitmalta.com


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?