Mezítlábas hal, kagyló süti, zöld banán, mojitos és morfongo

Ezen a télen izgalmas kulináris tengerjáró kalandot kínál a Celebrity Cruises. Az egzotikus Karib-tenger látnivalóit, illatait és ízeit eddig sosem látott formában ismerhetik meg az utasok a luxushajótársasággal.

A szigetek jellegzetes kultúrájával és izgalmas konyháival a Karib-tenger azúrkék vizein hajózva lehet autentikusan megismerkedni. Akár olyan túrákon keresztül is, mint a „Mojitos és Mofongo" San Juanban; „A fűszerek szigete körül" Grenadában és „Otthon főzés Nicole szakácsnál" Antiguában. 

A Celebrity Cruises legújabb hajója – ez a Celebrity Beyond – ezen a télen a Nyugat-Karib-tengeren hajózik. A 8 éjszakás karácsonyi ünnepi körút fedélzetén a vendégek felfedezhetik a hondurasi Roatan finomságait, ahol a napot helyi rum kóstolásával tölthetik, tengeri csillagok között úszhatnak a Starfish Alley-ban, vagy megkóstolhatják a friss tenger gyümölcseit a helyi éttermekben. A vendégek lovagolhatnak a Little French Cayben, vagy lazíthatnak West Bay paradicsomi környezetében. A kagyló süti és rumos torta a helyi specialitások.

Az Ultimate Southern Caribbean körútnak a Celebrity Edge ad otthont, ez egy 10 éjszakás kalandos hajóút Philipsburgba, St. Maartenbe; Castries, St. Lucia; Bridgetown, Barbados; St. John's, Antigua, St Kitts és Nevis szigetekre. A hajóút során a vendégek megkóstolhatják a karibi konyhát és a tenger gyümölcseit, itt a nap friss fogásai uralják a helyi menüt. Van közte cou cou és a makaróni pite, rumkóstoló vagy egy lepárlótúra. A hagyományos St. Lucian ételek, beleértve a sóshal és a zöld banán, aszintén az ajánlatok között szerepel.

A mexikói Cozumelben van hagyományos mezítlábas hal, valamint a helyi ünnepekre szánt autentikus Tikinxic stílusú hal, akár margarita kíséretében.

Az édesszájúak kényeztethetik magukat a Xocolati - The Chocolate Experience-ben Roatánon, Hondurasban.



Forrás: Turizmus Online


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.