hirdetés

Toszkán fogásokat kínáló menő hely is beállt a street food sorba

A 20 éves Trattoria Toscana Budapest egyik rég bejáratott vendéglátóhelye. Olasz séfjük, a tulajdonosokkal egyetértésben, most új vállalkozásba kezdett. 

hirdetés

Az ok természetesen a tavasz óta tartó világjárvány, amely szinte legjobban a vendéglátó ágazatot sújtja. Nincs olyan vendéglátóhely az országban, amelynek jól jött a járvány, sokan közülük először kóstoltak bele a házhozszállításba vagy vezettek be érintésmentes ételfelvételt, mások optimalizálták a működésüket, és arra is találunk példát, hogy a tulajdonosok a megváltozott körülményekhez alkalmazkodva újították meg éttermüket vagy étlapjukat.

A budapesti Trattoria Toscana olasz séfje egy olyan ételsort állítson össze, ami street food árakon kínál eredeti olasz alapanyagokból, toszkán ízekkel készített fogásokat.

 

Izgalmas szendvicsek, hamburgerek, aranchini és persze a híres toszkán oldalas

A Londonból igazolt, fine dining tapasztalatokkal is rendelkező, Fabrizio Caldarazzo újragondolt néhány olasz klasszikust, miközben jó érzékkel olaszosított pár népszerű street food fogást. A focaccia szendvicsként kel új életre, ahol a kenyérbe a friss fűszernövényekből készülő pesto mellett, rukkola saláta és fior di latte mozzarella kerül, benne még pármai sonkát vagy paradicsomot (caprese) tesznek,

Házi kovásszal készülő, kelt tésztás ciabattában van a rozmaringos marhahús pogácsa, amit pancetta szalonna, hagymalekvár, ruccola és a toszkán térségből érkező juhsajt (pecorino) tesz izgalmassá.

A sült rizsgolyót minden mediterrán ország nemzeti eledelének tekinti, ám amitől az aranchini helyet kapott ebben az ételsorban, az a toszkán recept alapján, marhahúsból főzött bolognai szósz. Ez kerül a tojással, mozzarellával, zöldborsóval, fokhagymával, főtt sonkával (prosciutto cotto) és parmezánnal gombóccá formált, majd prézlibe forgatott rizottó rizshez. 

A rosticciana az olasz módja a sertésoldalas elkészítésének, amikor a húst fűszeres pácban 24 órán át pihentetik, majd alacsony hőfokon 9 órán keresztül sütik és ropogósra pirítják kiszállítás előtt.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Bízik a turizmus Húsvétkor történő hazai újraindulásában? És működőképes lesz akkor a vállalkozása?

Kiadónk társoldalai