hirdetés

Vissza akarta kapni Michelin csillagát, bukta a pert a francia séf

Marc Veyrat elvesztette perét a Michelin francia étteremkalauz ellen, amelyet azért indított, mert La Maison des Bois nevű étterme idén csak két csillagot kapott a korábbi három helyet.

hirdetés

Az Index az MTI híre alapján azt írta, Marc Veyrat a savoyai Manigod-ban vezeti a La Maison de Bois éttermet, amit a 2018-as Michelin-kalauzban még háromcsillagosra értékeltek, a 2019-es kiadványban viszont már csak kétcsillagot kapott.

A séf erre levélben kezdett panaszkodni a kiadvány szerkesztőjének, és azt állította: depressziós lett a csillag elvesztésétől és amatőröknek nevezte a Michelin kiadvány munkatársait. Később bírósághoz is fordult, ahol jelképes, 1 eurós kártérítést követelt. Azzal érvelt, hogy a Michelin „homályos és zavart válaszokat adott” neki, amikor megkérdezte a leminősítés okát.

A séf a nanterre-i bíróság keddi döntése szerint ugyanakkor semmilyen bizonyítékkal nem tudta igazolni azt, hogy hogy visszaminősítése miatt bármilyen kárt vagy sérelmet szenvedett volna.

A Michelin-kalauzt képviselő ügyvéd, Richard Malka szerint a bírósági döntés megerősítette a bírálat jogának szabadságát és kimondta, hogy a Veyrat által előadott sérelem "képzelt és alaptalan volt". A kalauz képviselői a bíróság előtt azzal érveltek, hogy nem hozhatják nyilvánosságra értékelési rendszerük módját, szempontjait, mert azzal fel kellene fedniük éttermi kritikusaik személyazonosságát, akik ezután nem látogathatnák inkognitóban a vendéglátóhelyeket.

(forrás: MTI/Index)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai