Mézeskalács falu az Aquaticum Hotelben

Debrecen mindig is híres volt a mézeskalács műhelyeiről, ehhez a hagyományhoz csatlakozva az Aquaticum Termál & Wellness Hotel****-ben mesés üzenettel várják a karácsony közeledtét. A családbarát szállodában Advent első napjára egy óriás mézeskalácsfalut épített fel a szakmai stáb - Mile József világbajnok mesterszakács és Fazekas Anna a hotel mestercukrásza - a szállóvendégek legnagyobb örömére.

A 2,5 méter hosszú és 1,6 méter széles, aprólékosan kidolgozott mézeskalács csoda hetekig tartó előkészületet követően, több mint egy hónap leforgása alatt épült fel. A mézes „terepasztal” alapanyagául szolgáló tészta 54 kg liszt, 370 db tojás, 8,5 kg méz és 23 kg cukor felhasználásával készült el.

A kompozícióban több, az ünnephez kötődő motívum jelenik meg. A hátteret adó téli, havas táj rejtekéből, az otthon és a családi tűzhely melegét képviselő falusi házacskák közül emelkedi ki a közösségi összetartozás szimbólumaként a templom, a karácsony valódi üzenetét képviselve. Mindemellett - a kicsik nagy örömére - vidám mézes figurák veszik birtokba a kis falut, melyet érdemes tekintetével bebarangolni minden gyermeknek és felnőttnek, aki a megújult nagyerdei Aquaticum Hotelben jár.

Természetesen a szállóvendégek sem maradnak ki a mézeskalács készítés és egyéb kézműves tevékenységből, hiszen a szálloda egyedi programokkal készül az ünnepekre. Sőt, hogy a várakozás időszaka se múljon el nyomtalanul, minden nap más-más karácsonyi történet szobai bekészítésével kedveskednek a vendégeknek.

Forrás: Vendég & Hotel


Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  
Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén 

Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.
Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen 

Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.
Boeingből luxushotel

Boeingből luxushotel 

Felix Demin 2023 végén nyitotta meg a világ egyik legkülönlegesebb szálláshelyét: a Private Jet Villát.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.