Így készül a szezonra a Budapest Airport

A budapesti repülőtérről a 2022-es nyári szezonban 122 desztináció és 112 város érhető el közvetlenül, 35 légitársaság járataival. A társaság mindent megtesz, hogy minőségi szolgáltatásainak köszönhetően elégedetten és stresszmentesen indulhassanak és érkezhessenek az utasok - tájékoztatta lapunkat a Budapest Airport.

Izgalmas úti célok, garantált kikapcsolódás

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér nyári menetrendjében 35 légitársaság járataival 122 desztináció és 112 város érhető el közvetlenül, így mindenki megtalálhatja a számára legideálisabbat. Erről a színes palettáról válogatott most a Budapest Airport, hogy javaslataival segítse az utasok döntését.

Idén először, új desztinációként a törökországi Izmir vált közvetlenül elérhetővé Budapestről. Az ország harmadik legnagyobb városa lenyűgözően modern és élettel teli úti célként vonzza a turistákat. Ha pedig Törökország, akkor Antalya. A török riviéraként emlegetett üdülőváros felejthetetlen; kristálytiszta tengervizével mindenkit rabul ejt.

Akit inkább a spanyolországi desztinációk vonzanak, Budapestről közvetlen járattal felfedezheti Alicante, Valencia és Castellon természeti szépségeit. Különleges gasztronómiai élményben lehet része azoknak, akik megkóstolják a helyi tapasokat, paellát, tenger gyümölcseit, vagy éppen a spanyol italkülönlegesség, a sangría mellett döntenek.



Júniustól újra elérhetővé válik New York; a magyar utazóközönség körében kedvelt, nagy kereslettel rendelkező tengerentúli úti cél közel két éves kimaradást követően újra várja, hogy az utasok felfedezhessék látnivalóit. Az Empire State Building, a Brooklyn-híd és a Szabadság-szobor mellett érdemes felkeresni a Greenwich Villaget is, ahol a „tipikus barnatéglás” házak előtt fotózkodva egy hamisítatlan amerikai filmben érezhetjük magunkat.

Szardínia, a Földközi-tenger második legnagyobb szigete különleges kincseket rejt: a nyári menetrendben közvetlenül elérhető Budapestről Alghero, amely Északnyugat-Szardínián helyezkedik el. Érdemes egy sétát tenni a városfalon, mert csodás kilátás tárul elénk, főként, ha naplementekor barangolunk a városban.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér palettáján számtalan további úti cél tartogat izgalmas és felejthetetlen élményeket, ezért érdemes böngészni a Budapestről elérhető városok között, hogy új kultúrákat, csodás panorámákat és különleges emlékeket szerezhessünk.

Minőségi repülőtéri szolgáltatások, hogy jól induljon az utazás

A nyaralás élményének szerves része a repülőtéren töltött idő, ezért a Budapest Airport számára kiemelten fontos, hogy utasai jól érezzék magukat a várakozás közben, valamint, hogy a repülőtéri folyamatok gyorsan és gördülékenyen menjenek végbe.

Az autóval érkezők számára fontos, hogy gépjárműveiket utazásuk alatt is biztonságban tudhassák. A 2. Terminál mellett közel 5000 parkolóhely áll rendelkezésre a repülőtér négy, személyautóknak fenntartott parkolójában. Mindegyik kényelmesen használható és egész évben 0:00–24:00 órás nyitva tartással üzemel. Érdemes online, előre lefoglalni a helyet; így nem csak kedvezményesen, de közvetlenül a repülőtéren parkolhatnak az utasok.

A Budapest Airport az érintésmentességre törekedve több repülőtéri folyamatot is önkiszolgálóvá tett az elmúlt időszakban. Ennek köszönhetően az utasok az online becsekkolás mellett már a poggyászukat is feladhatják saját maguk a 30 új önkiszolgáló poggyászfeladó automata segítségével, amennyiben ezt a légitársaságuk is lehetővé teszi. Emellett a 12 automata útlevélkezelő kapu is segíti a gyors ellenőrzést és áthaladást érkezéskor.



A repülőtéri fejlesztések számtalan kapacitásbővítést is magukban foglaltak. Nemcsak megújultak a repülőtéri vizesblokkok, hanem számuk is több, mint duplájára nőtt; a SkyCourt galériaszintjén, az éttermeknél immár kétszer annyi mosdó áll rendelkezésre, mint korábban, és a 2A Terminálon megvalósított kapacitásbővítés után a 2B Terminál érkezőcsarnokában is megújultak a vizesblokkok – itt már háromszoros mosdókapacitás áll rendelkezésre. A Budapest Airport folyamatos fertőtlenítő takarítással biztosítja a kellemes környezetet és a mellékhelyiségek tisztaságát. Új utasbiztonsági csatornák nyíltak, és megújult a 2A Terminál padlóburkolata is. Új mozgólépcső épült a B oldali utasmólón, és új felvonókat adott át az üzemeltető a 2A és 2B Terminál érkezési szintjén. A 13 ivókútnak köszönhetően pedig az utasok környezetük védelme érdekében elkerülhetik a műanyag palackos víz fogyasztását, és a terminálon is újratölthetik vizes palackjukat. Emellett az elmúlt időszakban plusz 100 poggyászkocsit állított szolgálatba a repülőtér-üzemeltető, így a korábbinál is nagyobb mennyiségű eszköz áll az utasok rendelkezésére bőröndjeik szállításában.



A gyorsító sávot (Fast Track Lane) igénybe vevő utasok rövidebb várakozással juthatnak át a biztonsági ellenőrzésen a kifejezetten nekik dedikált utasbiztonsági csatornán keresztül, így hamarabb érkezhetnek a tranzit területre, ahol vásárlással, pihenéssel tölthetik idejüket a járatuk indulásáig. A Fast Track Lane szolgáltatást biztosító légitársaságok listájáról és a gyorsítósávról bővebb információ a Budapest Airport honlapján olvasható, azonban azoknak sem kell 15 percnél többet várakozniuk az utasbiztonsági ellenőrzésnél, akik ezt a szolgáltatást nem veszik igénybe.

A Budapest Airport nem csak a távoli úti célokat tesz elérhetővé utasai számára, de testközelbe hozza a nagyvilág vibráló trendjeit is, a divattól egészen a gasztronómiáig. A repülőtér-üzemeltető gondoskodik róla, hogy a légikikötőben az idő mindenki számára hasznosan és élvezetesen teljen, ezért az utasokat sokszínű termékpaletta, nemzetközi márkák széles választéka és változatos gasztronómiai kínálat várja.

A legkisebbekről sem feledkezik meg a Budapest Airport; a kisgyermekes családok számára ideális lehetőséget biztosít a SkyCourt galéria szintjén található gyermekjátszó, valamint a B utasmólón (Pier B) is várja a gyerekeket egy izgalmas játszótér, ahol barátságos és biztonságos környezetben szerezhetnek új barátokat és életre szóló élményeket. Ezenkívül a játszósarkokat hamarosan felújítja a repülőtér-üzemeltető, így a gyerekek még modernebb és izgalmasabb körülmények között játszhatnak majd.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az elmúlt három évben megvalósult beruházásoknak köszönhetően az utaselégedettség szintje folyamatosan emelkedett. A negyedévente elvégzett ASQ (airport service quality) felmérések eredményei sorában a tavalyi utolsó negyedév minden korábbi értéket túlszárnyalt. 2022. február elején a Budapest Airport megkapta az ACI World „The Voice of the Customer” (az ügyfél hangja) elismerését is; ezt azoknak a repülőtereknek ítélik oda, amelyek az ASQ programon keresztül a járvány idején is jelentős erőfeszítéseket tettek az utasok visszajelzéseinek összegyűjtésére.



Hamarosan indul Közép-Európa legnagyobb motoros túrája

Hamarosan indul Közép-Európa legnagyobb motoros túrája 

A résztvevő több száz motoros összesen 831 km tesz meg idén, hogy ezúttal Békés megye kulturális és turisztikai értékeit felfedezze.
Megvan az év legmenőbb kerékpáros útvonala

Megvan az év legmenőbb kerékpáros útvonala 

Magyarország keleti részébe vezet az idei év kedvenc kerékpáros útvonala.
Járatnyitás Budapest és egy újabb kínai nagyváros között

Járatnyitás Budapest és egy újabb kínai nagyváros között 

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, így idén júniustól immár egy hetedik kínai nagyváros, Sencsen is közvetlenül elérhető lesz Budapestről.
A kollektív utazás lehet a megoldás a fenntartható jövő felé

A kollektív utazás lehet a megoldás a fenntartható jövő felé 

2023-ban több mint 1 millió tonna szén-dioxidot kibocsátását előzték meg az utazók azzal, ha buszos utazást választottak más közlekedési módok, például autó vagy repülő helyett.
Az Emirates elnöke bocsánatot kért utasaiktól a héten történt fennakadások miatt

Az Emirates elnöke bocsánatot kért utasaiktól a héten történt fennakadások miatt 

Sir Tim Clark a következő levelet fogalmazta meg, és juttatta el - többek közt rajtunk keresztül - ügyfeleiknek.
Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő

Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő 

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom. 
Hétfőtől ismét időrabló lezárások a ferihegyi reptér felé vezető úton

Hétfőtől ismét időrabló lezárások a ferihegyi reptér felé vezető úton 

Április 22-én kezdődik az útfelújítás negyedik üteme a a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérhez vezető utakon.
Visszatér az Uber Magyarországra

Visszatér az Uber Magyarországra 

Április 16-án hivatalosan lezárult a jóváhagyási folyamat.
Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága

Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága 

Beszállás előtt a BARK Air egyik légiutaskísérője a kapuban fogadja a kutyákat, hogy segítsen nekik nyugodtan venni az előttük álló akadályokat.
Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat

Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat 

Mennydörgésre és villámlásra ébredtek szerda reggel az Egyesült Arab Emírségek lakosai.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?