hirdetés
hirdetés

Online ellenőrizhetők az utazási dokumentumok a KLM-nél

A KLM Holland Királyi Légitársaság is bevezeti az előzetes online dokumentum-ellenőrző funkciót, bizonyos járatok indulása előtt lehetőség lesz meggyőződni arról, hogy a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos utazási szabályoknak megfelelnek-e az okmányok - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

hirdetés

A holland légitársaság Upload@home néven indítja el a szolgáltatást, ennek oka, hogy a járvány alatt a beutazási szabályok folyamatosan változnak, és még a tapasztalt utasoknak is sokszor gondot jelent az aktuális előírások nyomon követése. Ebben segít az új szolgáltatás, mivel a célállomás megadásával, és az utazási dokumentumok feltöltésével egyszerűen ellenőrizhető, hogy azok megfelelnek-e a beutazási feltételeknek.Így működik az Upload@Home

A KLM online ellenőrző alkalmazása minden Amszterdamba tartó járat esetén használható, emellett Schipholról Curacao, Dubai, Lima, St. Maarten, Isztambul, felé, illetve német és spanyol repülőterekre közlekedő járatokon érhető el, de a járatlista folyamatosan bővül. Azon ügyfelek, akik ezen járatokra foglaltak jegyet, legkésőbb 5 órával a járat indulása előtt egy online felületre tölthetik fel az ellenőrizendő dokumentumokat. Az eredmény átlagosan egy órán belül e-mailben érkezik meg, a szolgáltatás közép-európai idő szerint reggel 6 és este 10 óra között érhető el.

A repülőtéren

Minden utas, akinek Covid-19-cel kapcsolatos dokumentumokat kell bemutatnia, beszálló kártyáját az utasfelvételi pultnál veheti fel, illetve feladhatja csomagját. Ha ez előtt már online ellenőriztette az okmányokat, akkor csak az útlevél számát, illetve szükség esetén a vízumot kell felmutatni. A KLM ennek ellenére azt javasolja, hogy mindig legyen a dokumentumokból egy kinyomtatott példány az utasnál, ha esetleg azt az érkezési helyen ebben a formában kérnék.

Boen Kreiken, a KLM ügyfélélményért felelős alelnöke szerint szinte minden ország egymástól eltérő szabályokat alkalmaz, de a KLM számára fontos, hogy levegye utasai vállairól ezt a terhet, ezért vezette be az Upload@Home szolgáltatást. Így azzal a megnyugtató érzéssel mehetnek ki a repülőtérre, hogy minden okmányuk rendben van, és megfelelnek a beutazási szabályoknak.

Kisfilm arról, hogyan működik a szolgáltatás:

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai