hirdetés
hirdetés

Rekordprofitot ért el a Wizz Air

Rekordprofitot jelentett a Wizz Air az első fél évben, a magyar kötődésű diszkont légitársaság 182 millió euró adózott eredményt ért el - közölte a Wizz Air vezérigazgatója szerdán.

hirdetés

Váradi József ismertetése szerint a légitársaság 15 százalékkal 836 millió euróra növelte árbevételét az előző év azonos időszakához képest, adózott eredménye szintén 15 százalékot javult 182 millió euróra.

Váradi József kiemelte, hogy az iparági költségek jelentősen csökkentek az előző évhez képest, ez nagyban hozzájárult a jó eredményekhez.

Ennek hátterében leginkább az alacsony kerozinárak vannak, de az ettől megtisztított költségek is "kontroll alatt vannak", egy utaskilométert 3,46 eurocentből állítanak elő, ez több mint 5 százalékos csökkenés a 2014 első félévi szinthez képest.

A jó eredmények ellenére a Wizz Air nem változtat a 2015-2016-os egész évre vonatkozó várakozásain, kapacitásait 18 százalékkal tervezi növelni annak ellenére, hogy jelentős, 16 százalékkal nagyobb kapacitás került a közép-kelet európai piacra. Hozzátette, továbbra is erre a piacra kívánnak fókuszálni.

A Wizz Air jelenleg 63 repülőgépes flottával rendelkezik, 114 repülőtérről 65 ezer járatot üzemeltet évente.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai