Új élményvonat flottával bővül a MÁV Rail Tours

Augusztus 20-án a Magyar Vasúttörténeti Parkban mutatta be új nosztalgia kocsikból álló flottáját, az MRT Expresszt a MÁV Rail Tours. A MÁV-csoport 2020 februárjában alapított leányvállalata a klasszikus gőzfelhős nosztalgia utak mellett úgynevezett élményvonatok közlekedtetését is tervezi, elsősorban a környező országok fővárosaiba.

Az új nosztalgia kocsik az MRT Expressz nyújtotta szolgáltatások – pl. családbarát zóna, fedélzeti vendéglátás, szelektív hulladékgyűjtés – biztosításához érkeztek. A járműveket eredetileg az 1950-es évek végén gyártották, de 2000-ben átfogó felújításon estek át, így minden szempontból megfelelnek a jelen kor műszaki elvárásainak. A légkondicionált utastér, a zárt rendszerű WC vagy téli időszakban a padlófűtés a szabadidejüket aktívan eltöltő, városlátogatással is egybekötött pihenésre vágyó utasok kényelmét és kikapcsolódását szolgálja. Az MRT Expressz Standard kocsiosztálya tökéletes választás lehet baráti társaságoknak, nagyobb csoportoknak. A négyszemélyes boxokkal felszerelt termes, légkondicionált kocsik a modern, légrugós forgóvázaknak és a szigetelt ablakoknak köszönhetően rendkívül csendes futásúak. A zárt rendszerű mellékhelyiségek megfelelnek az egyre szigorodó környezetvédelmi előírásoknak. A Standard osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosítást valamint az üdvözlő- és búcsúajándékot. A Comfort osztályon a Standard osztályú ülésekkel szerelt kocsik nagyobb lábteret biztosítanak az utasoknak. A légkondicionált kocsikban minden négyszemélyes box saját asztallal rendelkezik. A Comfort osztályra érvényes jegyekhez az ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl 5 zseton is jár, amelyeket a kocsikban található üdítő- és snack automatákban használhatnak fel a vendégek.

A Panorama kocsik dupla méretű panoráma ablakai páratlan kilátást biztosítanak az itt ülő utasok számára. A kocsikban két- és négyszemélyes, teljes értékű asztallal rendelkező boxok, illetve egy- és kétszemélyes kisasztallal rendelkező félboxok szolgálják az utasok kényelmét. A Panorama osztályra érvényes jegyek a teljes értékű boxba szóló ülőhelybiztosításon-, valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl az ülőhelyen felszolgált reggelit és vacsorát, továbbá a korlátlan ásványvíz és forróital fogyasztást tartalmazzák. A Panorama Lite jegyek korlátozott számban azoknak nyújtanak megoldást, akik élvezni szeretnék a Panorama osztály kényelmét, de étkezni inkább a célállomáson, vagy az étkezőkocsiban szeretnének. A Panorama Lite jegyek a félboxba szóló ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl az ülőhelyen felszolgált, korlátlanul kérhető ásványvíz és forróital fogyasztásra jogosítanak.

Az exkluzív, tíz férőhelyes Residence kocsi kétszemélyes lakosztályaiban a vendégek az utazás ideje alatt teljes ellátásban részesülnek. A Residence osztályon utazó vendégeket egy pohár pezsgővel köszöntik, majd indulást követően a kocsi saját felszolgálója veszi fel a rendelést, aki egész úton a vendégek rendelkezésére áll. Korlátlan ásványvíz üdítő- és forróital fogyasztás, egy üveg előre kiválasztott minőségi bor, frissen készült reggeli, előre választható, frissen készült vacsora csak a Residence osztályon utazóknak elérhető exkluzív menüből, valamint színvonalas magazinok várják az utasokat. Minden lakosztály saját toalettel és fürdőszobával felszerelt, egyedi fűtéssel és az elektromos eszközök töltésére alkalmas hálózati csatlakozóval rendelkezik. A vonat elegáns, mégis meghitt atmoszférájú étkezőkocsijai az utazás teljes ideje alatt a vendégek rendelkezésére állnak a napszaknak megfelelő ételsorral. A régió ízeit megidéző ételeket minőségi alapanyagokból készítik. A kínálatban vegetáriánus ételek is megtalálhatóak. A Bárkocsit a faborítású falak, minőségi szövetek és kényelmes kanapék teszik a vonat központi találkozási pontjává, ahol élő zenével szórakoztatják a vendégeket.

Forrás: Turizmus Online


Megvan az év legmenőbb kerékpáros útvonala

Megvan az év legmenőbb kerékpáros útvonala 

Magyarország keleti részébe vezet az idei év kedvenc kerékpáros útvonala.
Járatnyitás Budapest és egy újabb kínai nagyváros között

Járatnyitás Budapest és egy újabb kínai nagyváros között 

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, így idén júniustól immár egy hetedik kínai nagyváros, Sencsen is közvetlenül elérhető lesz Budapestről.
A kollektív utazás lehet a megoldás a fenntartható jövő felé

A kollektív utazás lehet a megoldás a fenntartható jövő felé 

2023-ban több mint 1 millió tonna szén-dioxidot kibocsátását előzték meg az utazók azzal, ha buszos utazást választottak más közlekedési módok, például autó vagy repülő helyett.
Az Emirates elnöke bocsánatot kért utasaiktól a héten történt fennakadások miatt

Az Emirates elnöke bocsánatot kért utasaiktól a héten történt fennakadások miatt 

Sir Tim Clark a következő levelet fogalmazta meg, és juttatta el - többek közt rajtunk keresztül - ügyfeleiknek.
Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő

Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő 

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom. 
Hétfőtől ismét időrabló lezárások a ferihegyi reptér felé vezető úton

Hétfőtől ismét időrabló lezárások a ferihegyi reptér felé vezető úton 

Április 22-én kezdődik az útfelújítás negyedik üteme a a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérhez vezető utakon.
Visszatér az Uber Magyarországra

Visszatér az Uber Magyarországra 

Április 16-án hivatalosan lezárult a jóváhagyási folyamat.
Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága

Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága 

Beszállás előtt a BARK Air egyik légiutaskísérője a kapuban fogadja a kutyákat, hogy segítsen nekik nyugodtan venni az előttük álló akadályokat.
Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat

Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat 

Mennydörgésre és villámlásra ébredtek szerda reggel az Egyesült Arab Emírségek lakosai.
Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről

Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről 

Bővül az osztrák légiátrsaság kínálata.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?