Covid-biztos szabályzással készül Thaiföld a szezonra

A Thai Turisztikai Hivatal (TAT) csütörtöki budapesti szakmai rendezvényén a kiutazással foglalkozó szakemberek megtudhatták, milyen eszközökkel igyekszik helyreállítani idegenforgalmát a dél-kelet-ázsiai ország és részletes tájékoztatást kaphattak a február 1-je óta érvényben lévő beutazási szabályokról.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Elhangzott, hogy az idegenforgalomból élő Thaiföld a 2019-es csúcsévben közel 40 millió külföldi turistát fogadott, a pandémia és az ország járványügyi intézkedései azonban alaposan megtépázták az iparágat. Tavaly a koronavírus-járvány alatt Phuketen kiemelkedően magas átoltottságot céloztak és valósítottak meg, és a szigetet kísérleti jelleggel az ország egyedüli fogadóterületeként megnyitották a nemzetközi turizmus előtt, ami ehhez mérten csekély eredményt hozott: 2021 első 10 hónapjában 106 ezer külföldi turista érkezett az országba. A magyar piacról mindössze 1000 vendég utazott be, miközben békeidőben 35 000 honfitársunk is megfordult már évente az országban.

A TAT-t a magyar piacon képviselő Aviareps ügyvezető igazgatója, Tóth Attila elmondta, az elkövetkező évek célkitűzése a turisztikai marketingszervezet számára, hogy ezt a létszámot visszatornázzák.
Az eseményt Bhakavat Tanskul Thaiföld magyarországi nagykövete is megtisztelte jelenlétével, és hangsúlyozta, hogy a TAT a turisztikai szolgáltatókkal közösen mindent megtesz azért, hogy jól kidolgozott járványügyi stratégiával, kellő biztonsági és higiéniai feltételekkel fogadják 2022-ben a turistákat.

 

Ez mind kell: oltottság, tesztek, kötelező biztosítás, kijelölt hotelek

Ali Marzouki, a TAT prágai regionális irodájának munkatársa kiemelte, hogy a beutazási szabályok megalkotásánál a lakosság védelme és a turizmus újraindítása közötti egyensúlyra törekedtek a döntéshozók. Thaiföld két turistabarát verziót talált ki a karanténmentes beutazáshoz, a már működő Sandbox és a február 20-án újra életbe lépő Test&Go programokat. Mindkettő teljesen beoltott, vagy a betegségen átesett és egyszer beoltott utasok számára biztosít belépést. A belépési engedélyt a https://tp.consular.go.th/ honlapon, Thailand Pass QR Code néven szerezhetjük meg, és az indulás előtt rendelkezünk kell egy 72 órán belül készített negatív PCR teszttel. Mindkét esetben rendelkeznünk kell még 50.000 USD fedezetű, Covid-19 kezelési- és karantén költségeket is fedező biztosítással, oltottságról szóló igazolással (ezt  szükséges feltölteni a belépési engedélykérelem honlapján, angol nyelven) valamint szállodai foglalással a thai egészségügyi hatóságok által elismert SHA Extra+ hotelben, és be kell tudnunk mutatni, hogy rendelkezünk reptéri transzferrel a hotelbe, amelyet előzetesen ki is fizettük. (A Test and Go-nál 1 napra, a Sandboxnál 7 napra szóló szállodai foglalásról kell tudnunk számlát bemutatni.)

Mindkét program esetében az érkezéstől kezdődően összesen 2 PCR tesztet végeznek el rajtunk, az 1. és 5. napokon. Míg a Sandbox programban 7 éjszakát a kiválasztott régió határain belül kell töltenünk, addig a Test&Go-val már az első negatív tesztünk után folytathatjuk utazásunkat egy tetszőleges thaiföldi úti célba.
Amennyiben valamelyik tesztünk pozitív, akkor az utazót kórházba szállítják, és elkülönítik saját vagy/és biztosítója költségén. Az Aegon képviseletében Varsányi László azt emelte ki, hogy januárban optimalizálták csomagjaikat a pandémia okozta kellemetlen meglepetések kivédésére. Alapcsomagjuk, amely önmagában lefedi a thai hatóságok által előírt 50 000 dollárnyi biztosítási fedezetet, díjemelés nélkül kiegészült azzal a szolgáltatással, hogy járványügyi vészhelyzet esetén a karanténköltségek egy részét is állja a biztosítás. A covid kiegészítő csomaggal pedig tovább emelhetők a térítés összegei, és olyan eseményekre is biztonságot kínálnak, mint egy járványügyi zárlat miatt elrendelt országból való evakuálás, vagy a kiutazás ellehetetlenülése.

Nyitva 3 reptér és nemsokára észak felé is szabad azt út

Elter Tamás, a The Explorer magazin főszerkesztője, tengerkutatási szakíró arról számolt be a jelenlévőknek, hogy bár látszólag jelentős adminisztrációs többlet terhet rónak az új beutazási szabályok a turistákra, a határon való belépés gördülékenyen történik.

Phuket tavaly július óta tarta nyitva, és ahogyan korábban már megírtuk januárban további három területet tett látogathatóvá Thaiföld az úgynevezett Sandbox program keretében, amelybe azóta belekerül Bangkok-Pattaya-Koh Csang is. Így most a következő tartományok látogathatók a Sandbox program keretein belül: Bangkok és vonzáskörzete, Phuket, Krabi, a Phang Nga-öböl, valamint Surat Thani. Utóbbi területén taláható Ko Pha-ngan, és Ko Tao szigetek valamint Thaiföld legkeresettebb úti célja, Koh Samui is. Az összes felsorolt területen már minden szálloda, tengerpart, étterem és szolgáltató a megszokott módon üzemel és tart nyitva.

Jelenleg 3 repülőtér működik Thaiföldön: Bangkok, amely nemzetközi repülőjáratokat fogad, valamint Phuket és Koh Samui ahová belföldi járatokkal megoldott a továbbutazás. Phuketre napi 7 járat közlekedik már jelenleg. Hamarosan az északi régió központja, Chiang Mai repülőtere is újranyit – hangzott el a prezentáción. Hazánkból ismét elérhető a dél-kelet-ázsiai ország átszállással többek között Isztambulon, Dohán és Dubajon keresztül.

Nyáron indul újra a közvetlen járat Bécsből

Az EVA Air képviseletében Gyuricza Boglárka elmondta, hogy július 1-től tervezik újraindítani Bécs-Bangkok-Taipei járatukat. A péntekenként közlekedő járat a magyar utasok számára kedvező időpontban indul és érkezik, és 787-es Dreamliner gépekkel teljesíti a távot a légitársaság. A szakember szerint a géptípus előnye egyebek között az autós cégek által kifejlesztett komfortülés, valamint a jetlag minimalizálását célzó, ideális légnyomást, pára- és oxigéntartalmat biztosító kabin. A légitársaság partnereinek fedélzetén (Thai Airways, Bangkok Airways, Thai Smile) számos csatlakozást biztosít Bangkokból thaiföldi desztinációkba, ahová az utasok poggyásza közvetlenül érkezik. Az légifuvarozó 2019-ben 68 úti célt repült és 12 és fél millió embert utaztatott.

Turizmus Online


A Heineken is beszállt a világ első unalmas telefonjának létrehozásába

A Heineken is beszállt a világ első unalmas telefonjának létrehozásába 

A The Boring Phone elnevezésű, valóban nem sokat tudó készülék e héten, a Milano Design Weeken debütált.
Új kiállítások Ausztriában, amelyeket látni kell

Új kiállítások Ausztriában, amelyeket látni kell 

Három új kiállítás, ahol átélhetjük az osztrák életérzést.
Nem áprilisi tréfa: a gyerekek idén nyáron tényleg ingyen szállnak meg a dubaji szállodákban

Nem áprilisi tréfa: a gyerekek idén nyáron tényleg ingyen szállnak meg a dubaji szállodákban 

A tavaly meghirdetett és szuper sikeres Kids Go Free promóció idén is elindult és már 56 dubaji szálloda ad lehetőséget a 12 éves kor alatti gyerekkel utazóknak, hogy kedvezményes áron nyaraljanak idén.
Luxusóra, kerékpár és szemüveg - kávézaccból

Luxusóra, kerékpár és szemüveg - kávézaccból 

Topdesigner termékek készülnek újrahasznosított kávézaccból.
Ingyen bort kínál egy étterem a telefonjukat nem használó vendégeknek

Ingyen bort kínál egy étterem a telefonjukat nem használó vendégeknek 

A veronai Al Condominio étterem tulajdonosa azt mondja, hogy a kezdeményezés pozitív fogadtatásra talált.
Ausztria meghosszabbítja a határellenőrzést Szlovénia és Magyarország esetén

Ausztria meghosszabbítja a határellenőrzést Szlovénia és Magyarország esetén 

Május közepétől Ausztria további hat hónappal meghosszabbítja a belső határellenőrzést Szlovéniával és Magyarországgal.
Három kihagyhatatlan látnivaló Bázelben

Három kihagyhatatlan látnivaló Bázelben 

Svájc legrégebbi egyetemvárosa a magyarok körében olyannyira népszerű, hogy a Svájcba irányuló repülős forgalmat a Budapest-Bázel útvonal vezeti.
Rekordévet zárt az osztrák dizájner bevásárlóközpont

Rekordévet zárt az osztrák dizájner bevásárlóközpont 

A számok alapján 2024-re is új látogatói rekordra számítanak.
A világon először: a görög kormány kártalanítja az erdőtüzek által sújtott turistákat

A világon először: a görög kormány kártalanítja az erdőtüzek által sújtott turistákat 

Az ingyenes utalványok május 31-ig, illetve az őszi szezonban lesznek érvényesek.
Dubajba készül? Ezek a meglepetések és látnivalók várják...

Dubajba készül? Ezek a meglepetések és látnivalók várják... 

Idén nyáron 65 napon át tartó kedvezmény-fesztivállal várja Dubaj a magyar látogatókat.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.