Meztelenül lehet fogyasztani a júliusban nyitó tokiói étteremben

Jelentős vitákat gerjesztett diszkriminatív belépési szabályzatával egy tokiói, meztelen vendégek számára fenntartott étterem – írja a The New Daily.

Az előírásokban az szerepel, hogy a júliusban nyitó resti küszöbét a túlsúlyosnak talált emberek nem léphetik majd át.

A londoni és melbourne-i hasonló egységek nyomdokait követve a The Amrita (halhatatlanság szanszkritul) az életkorra vonatkozóan is korlátozásokat vezet be, és a 18 és 60 év közötti látogatóknak sem engedélyezi a belépést.

Miután a vendégek levetették a ruhájukat, az étterem által biztosított papír alsóneműt kell magukra ölteniük.

„Mindenkit arra kérünk, hogy aki a magasságához mért átlagos testtömegnél több mint 15 kilóval nehezebb, tartózkodjon a helyfoglalástól” – olvasható a vendéglő honlapján közzétett szabálylistán. A testtömegre vonatkozó bizonytalanságok szertefoszlatása végett egy mérleg is a tulajdonosok rendelkezésére áll majd.

„Néhány vendég számára szánalmas lenne, ha kövér emberek is beléphetnének – mondta Miki Komatsu, az Amrita szóvivője az AFP hírügynökségnek. – A vendégek a világos irányelveket elolvashatják az a weboldalunkon. Egyfajta római esztétikára törekszünk, olyanra. mint amilyet a múzeumokban a szép festményeken látni lehet.”

A tetoválások szintén embargó alá esnek, ami a bőrön kifejezett művészet japán népszerűsége fényében jelentős meglepetés.

A látogatókat arra kérik, hogy tapogatással vagy kéretlen bájcsevejjel ne okozzanak kellemetlenséget a többiek számára.

A foglalást és a fizetést előre kell megejteni, és akik elbuknak a „súlyteszten”, azoknak sem fogják visszatéríteni a költségeket.

A The Telegraph szerint londoni megfelelőjéhez képest Japán első „ruhátlan” étterme jóval kevésbé megengedő.

Az Amrita szabályozása ellentmond a többi hasonló étterem ethoszának, mivel ezek alapítói éppen arra a koncepcióra építik fel a vendéglőiket, hogy a helyszínen az összes kuncsaft – alakjától és méretétől függetlenül – maga természetes mivoltában fogyaszthassa el a táplálékot.


Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám

Forrás: The New Daily


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.