Tokaj-Hegyalja megannyi csodája vár az Andrássy Kúria & Spa-ban

Tarcalon, Magyarország egyik legszebb, legendákkal övezett borrégiójának szívében egy igazi főúri szálláshely várja az utazókat. Az Andrássy Kúria & Spa a térség és a grófi család emlékeit és hagyományait felidézve kalauzolja el vendégeit a vidék minden rejtett kincséhez és élményéhez. Tartson velünk Ön is ezen az utazáson Tokaj-Hegyalja közepén! (x)

Az Andrássy Kúria & Spa Tokaj-Hegyalja szívében

Távol a város zajától, a Tokaj-Hegyalja szívében megbújó kúria épülete hosszú ideig az Andrássyk tulajdonában állt, akik előszeretettel látogattak el a térségbe vadászni és kikapcsolódni. A ház hotelként 2008-ban nyitotta meg először kapuit, 2019 óta pedig a BDPST Group tulajdonában és üzemeltetésében Andrássy Kúria & Spa néven fogadja vendégeit. Egyedi élményeivel és a borvidék különlegességeivel egész évben várja vendégeit, a régió szerelmeseit és a környéken kirándulókat, akik egy egészen különleges környezetben pihenhetnek meg.

Főúri kikapcsolódás, megannyi élménnyel

Az Andrássy Kúria & Spa a régió szépségét és a ház múltját is szeretné bemutatni látogatóinak, felidézve az egykor idelátogató főurak mindennapjainak hangulatát. A kúria kialakításához rengeteg inspirációt nyújtott a történeti háttér és a lokáció egyedisége. A vidéki atmoszféra eleganciával párosítva az egész szállodában jelen van, a közösségi terekben pedig az otthon meleg árnyalatai köszönnek vissza, míg az enteriőrben a térségre vagy az egykori tulajdonosokra való apró utalásokkal találkozunk. A szobák inspirációit az Andrássy család fellelhető régi családi fotói adták, melyek nagy többsége vadászat, lovaglás vagy kerti piknik alkalmával készült. A dekorációban a festmények mellett megjelennek a lovagláshoz és vadászathoz is köthető eszközök és motívumok is, tovább éltetve a család egykori szeretett időtöltéseinek emlékét.

Az egykori családi üdülő meghitt, otthonos légkörét a terek és szolgáltatások kialakításánál is igyekeztek megőrizni. 53 szobája, wellness és spa részlege, rendezvényterme, valamint étterme, a Bobajka mind a régió és az Andrássy család hagyományait idézik fel a vendégek számára.

Az Andrássy Kúria & Spa szinte bármilyen programra tökéletes desztináció lehet az utazók számára. Szobái és lakosztályai kifinomult eleganciát és maximális kényelmet nyújtanak a pihenni vágyók számára, mindamellett, hogy a kúria környezete idilli hangulatot biztosít a pihenéshez. Különböző szobaméretei párok, családok és csoportok számára is alkalmasak, a lakosztályok pedig akár 5 fő elszállásolására is lehetőséget nyújtanak. A kényelem azonban nem csak a szobákban, de a szálloda minden pontján központi szerepet kapott. A közösségi terekben, például a kandallóteremben, a kényelmes kanapékon, meghitt környezetben egymás társaságában pihenhetnek a szállóvendégek a nap bármely szakaszában.

Tokaji különlegességek a SPA-ban is

A közösségi kikapcsolódás élménye azonban itt nem ér véget! A szálloda wellness szolgáltatásai a teljes kikapcsolódásban segítenek – barlang- és pezsgőfürdő, kül- és beltéri medencék, valamint szauna várja a fürdőzni és ellazulni vágyókat. A medencék és a barlangfürdő nem csak a felnőttek, de a gyermekek számára is tartogat élményeket, így a családosan érkezőknek sem kell aggódnia, mindenki jól érezheti magát. A wellness mellett spa kezelések is igénybevehetők az ott töltött idő alatt. A spa részlegen kipróbálhatják a finn- és infraszaunákat, élvezhetik a gőzkabin kellemes melegét, vagy sókamra friss levegőjét. A fürdőzés és szaunázás mellett az egyedi VinoSense Spa élményeit is kipróbálhatják a vendégek, ahol klasszikus, valamint deluxe arc- és testkezelésekkel, masszázsokkal, illetve különleges fürdőszertartásokkal kívül-belül felfrissülhetnek. A kikapcsolódást egybeköthetik a wellness részleg szomszédos Átrium Bárjával, vagy annak teraszával, ahol frissítő üdítők és koktélok közül válogathatnak.

Meghitt összejövetelek és mesébe illő rendezvények

A kúria nem csak szállodaként, de rendezvény- és esküvő helyszínként is kitűnő választásnak bizonyul közel 150 fős befogadóképességével.Legyen szó családi eseményekről, céges rendezvényekről és csapatépítőkről vagy különleges hangulatú esküvőkről, a szálloda szolgáltatásai teljes mértékben kiszolgálják a szervezők és vendégek igényeit. A felújított borászati épületrész helyet ad az esküvők és konferenciák megrendezésének, a szálloda étterme gondoskodik a gasztronómiai elemekről, míg a szobákban kényelmesen elszállásolhatók a vendégek a programok végeztével.

Izgalmas ízek, hagyománnyal fűszerezve

A kúria nem csak a régió szépségét kívánja megmutatni vendégeinek, de gasztronómiai különlegességét és örökségét is. Étterme, a Bobajka – mely a zempléni mákos gubáról kapta a nevét – és maga az Andrássy Kúria & Spa is a helyi lokális és regionális termékekre, a hagyományok megőrzésére fókuszál. A Bobajka étterem ízeivel és receptjeivel is törekszik arra, hogy a borrégió örökségét és különleges hangulatát átadja látogatóinak és egy felejthetetlen ízutazás élményét biztosítsa. A regionális ételek modern és friss köntösbe bújtatva kerülnek a vendégek elé, megújulva, mégis hagyományosan. A régiós és magyar ételek mellett a populáris fogások és a különféle étrendekbe is könnyen beilleszthető ételek is megjelennek, minőségükről pedig Varjú Imre séf és csapata gondoskodnak. Az étterem étlapja szezonálisan megújul, teret engedve az éppen aktuális ízeknek, alapanyagoknak, így kerülhet a tányérokra sütőtök krémleves, vagy akár a régióra jellemző harangodi mangalica tarja vagy a névadó bobajka. Az ételek mellé egy egészen különleges, 120 tételes, kizárólag tokaji borokból álló borsor is párosul, melynek összeállításáról Langó Tamás, a BDPST Group Executive Sommelier-je gondoskodott.

Az étterem a szálloda vendégei mellett, a környéken kirándulókat is szeretettel várja a hét minden napján ebédre és vacsorára is, így biztos pontként kalkulálhatunk vele, ha a Tokaji régióban járunk.

Kötődés a helyi értékekhez

Mivel Tokaj-Hegyalja történelmi borvidék, az UNESCO által kinyilvánított világörökségi terület, az Andrássy Kúria & Spa fontosnak érzi, hogy a hagyományőrzés tekintetében ne csak az egykori főúri család és a kúria múltját tartsa fenn, de a borvidék tradícióit is. Ennek érdekében a kúria szoros együttműködésben áll a legkiválóbb helyi termelőkkel és borászatokkal. Mindamellett, hogy a helyi alapanyagok nagyban hozzájárulnak a tradicionális ízek megteremtéséhez, a szálloda csapatának az is lényeges, hogy jó kapcsolatot ápoljanak a helyi termelőkkel. A borászatokkal való együttműködés mellett a szálloda a sajtokat, a gombákat, a húsokat és az egyéb alapanyagokat is kiváló helyi termelőktől szerzi be. Az alapanyagok beszerzését egy gondos kiválasztási folyamat előzi meg, és kizárólag olyan gazdálkodásokkal dolgoznak együtt, akik elhivatottak az értékek és a hagyományok megőrzésében.

Aktív pihenés a borvidéken

Az Andrássy Kúria & Spa nyújtotta szolgáltatások mellett, a ház környékén számtalan aktív kikapcsolódási lehetőség is rejtőzik. A hotelt körülvevő térségben dűlőtúrákon és kellemes kirándulásokon is részt vehetnek az arra járók. Az igazán kalandvágyók a közelben található Áldó Krisztus szoborhoz is ellátogathatnak, ami nem csak kellemes kihívás a túrázóknak, de páratlan kilátásával tökéletes piknikhelyszín is lehet.

Ünnepek a kúriában

Az Andrássy Kúria és Tokaj-Hegyalja megannyi utánozhatatlan élménnyel várja Önt is! Legyen szó családi kikapcsolódásról, baráti utazásról vagy nagyobb eseményekről, a szálloda kiváló választás lesz egyedülálló környezetével és páratlan szolgáltatásaival.

Az ünnepek alkalmával a szálloda egészen különleges ajánlatokkal is készül vendégeinek. Karácsonykor és szilveszterkor ünnepi étel- és italkínálattal, alkalmi szoba bekészítéssel és hangulatos programokkal várják a látogatókat, akik a kúriában is olyan hangulatban élhetik át az ünnepek varázsát, mint saját otthonuk melegében. (x)


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.