hirdetés

Taurus Reisen, a mediterrán varázsló

Az erősen szegmentált magyar utazási piacon igazi üde színfoltot jelent a Taurus Reisen. Sokan Tunézia-specialistaként könyvelik el, pedig kínálata már túlmutat az észak-afrikai országon. 

hirdetés

A magyar világutazók körében a Taurus Reisen neve összeforrott Tunéziával. Valóban, a vállalkozás munkáját másfél évtizede, - megalakulása óta - tunéziai szakemberek is segítik. Ennek köszönhető, hogy a vendég közvetlenül, s nem ügynökök láncolatán keresztül juthat el a mesés afrikai országba. „Africanus” hírét az iroda szisztematikusan tovább építi, 2014-ben négy chartert indít a magyar fővárosból, s egyet Debrecenből. Különleges élményt ígér a djerbai út. A Földközi-tenger gyöngyszeme - a mediterránum zsidóságának híres búcsújáróhelye - mind a természetszeretők, mind pedig a történelem iránt érdeklődők kedvelt célpontja. Egyiptom felett ugyan gyakran gyűlnek a fellegek, az iroda mégis fenntartja heti egyszeri charterjáratát a nagy múltú országba. Álláspontja szerint az általa szervezett utak, az igénybe vett üdülőkörzetek biztonságosak, s Egyiptom nélkül a magyar utazási paletta is szegényebb lenne. A Törökországba utazók ugyancsak heti egy charter járattal utazhatnak.

Észak-Ciprusra két szezon tapasztalatai alapján ajánl utakat a Taurus. A Köztársaság 2013-ban ünnepelte kikiáltásának harmincadik évfordulóját. Úgy tűnik, a három évtized alatt a ciprióták ellentétei is mérséklődtek, s a Szerelem szigetének lakói - a közös érdekek alapján - a jövőbe tekintenek. Aphrodité szülőhelye igazi turistacsalogató. A középkori egyházi kultúra kedvelői a Bellapais Apátság falai között elmélkedhetnek, a lovagregények szerelmesei Szent Hilarion várában merenghetnek a dicső múlton. Az operabarátok Otelló várában idézhetik meg a féltékeny velencei mór szellemét, a természetkedvelőknek a Karpasz-félsziget nyújt maradandó élményt.

Az iroda idén meglepetést is tartogat utazóinak. Újabb két szigettel: Krétával és Zakynthossal, s Bulgáriával gazdagodik katalógusának kínálata. Kréta az európai kultúra bölcsője igazi kikapcsolódást és kulturális élményt nyújt vendégeinek. Zakynthos szintén a természet és a történelem páratlan ötvözete, s az odalátogató megérti, miért is harcolt birtoklásáért egykor Athén és Spárta.

Bulgária a hatvanas években a magyarok közkedvelt úti célja volt, majd honfitársaink messzebb vágytak. Bulgária azóta sokat fejlődött, az üdülőhelyek igazi turistaparadicsommá váltak. Ráadásul az árak is kedvezőek, s nagy előny, hogy az ország közel esik hazánkhoz.

A „Taurus Reisen, a mediterrán varázsló” hirdeti az írás címe. Valóban álmokat kínál, de biztonsággal, s a valóság talaján. Ábrándokra pedig szükségünk van, ezek valóra váltásában segítenek az Iroda felkészült munkatársai itthon és idegenben. (x)

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A Symbol Budapest új termékkel jelentkezik a turisztikai piacon: 220 éves pinceéttermében idézi meg Beatrix királyné lakomáját korhű zene, tánc és programok kíséretében.

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Vajon lesznek fennakadások a turizmusban az idei főszezonban?

Kiadónk társoldalai