hirdetés
hirdetés

Elégedettek a vendégek a mórahalmi szolgáltatásokkal

Mórahalom vendégei az előző évben is minden felületen pozitívan, maximálisan elégedettséggel értékelték az igénybe vett turisztikai szolgáltatásokat - tájékoztatta lapunkat a Móra-Tourist Nonprofit Kft.

hirdetés

Egyre fontosabbá válik az, hogy a turisták milyen véleménnyel távoznak, hogyan értékelik az átélt élményeket. Ezt tudjuk magunkról is, hiszen az utazások tervezésekor mi is megnézzük a tervezett úti cél vendégeinek értékelését. Ezért tartja a város nagyon fontosnak, hogy Mórahalom szolgáltatásairól milyen visszajelzések születnek.

A helyi TDM szervezet, a Móra-Tourist Nonprofit Kft minden nyáron végez turisztikai elégedettségmérést, így szélesebb körű képet kaphatnak arról, hogy mit szeretnek legjobban, illetve mit javítanának a vendégek. Így történt ez 2022-ben is, és a felmérés eredményeként ismét jeles „osztályzat”, 4,74-es eredmény született. Az előző években és 2022-ben is a környezet tisztasága mellett a szolgáltatók vendégbarátsága és a helyiek segítőkészsége végzett a legjobb értékek között - emeli ki közleményében a társaság.

Mindemellett rengeteg olyan felület van az online térben, ahol a vendégek osztályoznak, véleményt írnak.
Országos visszhangot keltett az az eredmény, mely a szallas.hu díjaként, a vendégek értékelései alapján két mórahalmi szolgáltatót is Magyarország legjobbjaként választott ki. A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő a 2022-es Év Turisztikai Attrakciója, a Colosseum Hotel Mórahalom pedig az Év Szállása 2022 fődíját nyerte el a szállásfoglaló portál vendégvéleményei alapján. A mai turisztikai piacon ennél hatásosabb és erősebb visszajelzés talán nem is lehet. A portálon a többi mórahalmi szálláshely is magas osztályzatokat kapott, a Colosseum Hoteltől csupán 1 tizeddel marad el 9,5-ös értékkel az Elixír Hotel és a Thermál Panzió, de a mórahalmi apartmanok átlaga is 9,6. A maximális 10 pontból nincs egy sem 9 pont alatti értékelésű mórahalmi szálláshely, vagy egyéb szolgáltató. A szöveges értékeléseknél visszaköszönnek a saját mérésben mutatkozó erősségek: tiszta környezet, vendégszerető, profi szolgáltatók.

A többi online felületen is hasonlóan jó eredményeket találunk. A facebook-on 5-ös skálán 4,9-es értékeléseket kapott a Colosseum Hotel, a Thermál Panzió és a Lovas Színház, 4,8-at az Elixír Hotel és a Fürdő, de a többi attrakció is 4,5 feletti eredményt mutat. A google felületen sincs 4-esnél rosszabb osztályzatú szolgáltató. A másik nagy online szállásfoglaló portálon, a booking.com-on kicsit szigorúbbak a vendégértékelések, ennek ellenére mind a hotelek, mind az apartmanok átlaga 10-es skálán 9 felett van.
Az év nagy meglepetése volt, hogy Mórahalmot az ország legélhetőbb térségeinek TOP10-es listáján a 6. helyre sorolták, azaz a vendégek olyan környezetbe érkeznek, melyben a helyi lakosok élettere elismerten magas minőségű. Tőlünk nyugatra a turisztikai stratégiák pontosan ezt az alapelvet helyezik középpontba, nevezetesen azt, hogy a turizmus fejlesztése a lakosok „jóllétének” megteremtésére alapozva, azzal összhangban történhet.

Összefoglalva elmondható tehát a társaság szerint, hogy összecseng a turisztikai szervezet által végzett elégedettségmérés és a független portálokon megjelenő vendégértékelések eredménye, melyek egybehangzóan kiemelkedő, magas minőségű szolgáltatásokat jeleznek vissza. Külön fontos megjegyezni, hogy a vendégek nagyon sokra értékelik azt a fogadtatást, amit mind a turizmusban dolgozók, mind a lakosok részéről tapasztalnak. Valójában ez a vendégfogadás igazi lényege, az attrakciókat élettel megtöltő vendégszeretet, mely a látogatóknak igazi, maradandó élményt nyújt.hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk