hirdetés
hirdetés

Hagyományos műanyag székek a kertünkben

Ha a műanyag kerti szék szót meghalljuk, akkor sokaknak a tradicionális, évtizedek óta használatban lévő fehér műanyag szék jut eszébe, amely nem éppen egy esztétikus látványt nyújtó darab volt, de valamiért kiállta az idők próbáját. Mindenhol ezt használták, ezt láttuk strandokon, vendéglátóipari egységeknél, és ezt vásárolta mindenki a saját kertjébe is.

 

hirdetés

Már változatos a formatervezés

Nem hiába vannak használatban még ma is ezek a műanyag székek. Persze nem ugyanaz a kivitelezésük, amit jól láthatunk akkor is, ha végigböngésszük a Gemini-Duo webáruház műanyag kerti szék kínálatát. Ugyanis egyértelmű már első pillantásra is, hogy sokkal esztétikusabb, dizájnosabb formatervezéssel kaphatók a mostani műanyag székek, mint elődeik.

Az oldalon kutakodva észrevehető, hogy változatos színek is előkerültek már a fehér mellett, valamint a régen használatos műanyag típus mellett megjelent az egyre népszerűbb polyrattan alapanyag is.

A műanyag kerti szék előnyei

Igaz ugyan, hogy egy kertben a természetes fa alapanyag a leginkább sokak számára vonzó kerti bútor, de bizony a fa folyamatos odafigyelést és karbantartást igényel. Ápolni, festeni, lakkozni kell, hogy védve legyen a bogaraktól és az időjárás különféle hatásaitól. Ezenkívül a fa, mint anyag vetemedik is, amely szintén szokott némi kellemetlenséget okozni használata során.

A műanyag kerti szék korszaka nem hiába nem áldozott még le. A fával szemben szinte minden szempontból előnyösebb. Nem igényel semmilyen karbantartást, és a tisztítása is rém egyszerű. Ha nincs komolyabb szennyeződés, akkor elegendő egy porronggyal áttörölni időnként. Ha bekoszolódik, akkor pedig elég egy mosógatószeres szivaccsal lemosni.

De ami a legfontosabb, hogy rendkívül ellenálló, strapabíró darab, és nem fog rajta sem az eső, sem a nap. Ezenkívül nagyon könnyű, így még a gyerekek is könnyen fel tudják emelni, ha arrébb kell vinni, ha a teraszt vagy a kertet át kell rendezni.

A műanyagok és a környezetszennyezés

Eléggé vitatott téma a műanyagok használata, hiszen láthatjuk, milyen világméretű problémákat okoz már a tengerekben és óceánokban felhalmozódott műanyag. Ugyanakkor az sem kérdés, hogy fontos az olyan anyagok használata, amelyek időtállóságukkal akár több generációt is ki tudnak szolgálni.

A másik szempont, amelyet érvényesíteni tudnak ilyenkor a műanyag termékeket gyártó cégek, az az újrahasznosítás. Cél, hogy minél több gyártó újrahasznosított alapanyagokból készítsen újabb árucikkeket, ezáltal is csökkentve a környezetszennyezést. A tervezők pedig igyekeznek mindinkább a modernebb és környezetbarátabb technológiákat kifejleszteni és felhasználni a termékek gyártása során.

A Gemini-Duo webshopnál olyan márkák jelzik az időtállóságot, mint a Keter, a Curver, az Allibert vagy az Evolutif. A minőségi termékekre garanciát jelentenek ezek a régóta elismert márkanevek, így biztosak lehetünk benne, hogy hosszú távon társainkká válnak ezek a kerti műanyag székek, amelyeket akár egész évben kint hagyhatunk a kertben, a teraszon vagy a balkonon.

 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk