hirdetés
hirdetés

Húszmilliós örökségvédelmi támogatás igényelhető

A Fővárosi Önkormányzat által meghirdetett ’Építészeti Örökségvédelmi Támogatás 2017’ pályázaton akár húsz millió forint vissza nem térítendő támogatás is nyerhető, ha valaki szeretné felújítani épülete homlokzatát vagy más, elsősorban a közterületről látható építészeti értékét. 

hirdetés

Az Építészeti Örökségvédelmi Támogatás 2017-re a pályázati felhívásban megjelölt épületek tulajdonosai és jogszerű használói pályázhatnak.

Előnyt élvez az elbírálásnál az az ingatlan, amely főútvonal mentén helyezkedik el és a földszinti sáv rendbetételét célozza meg az ott található cégérek, üzletfeliratok szabályszerű felújításával együtt.

Nagyobb volumenű felújítás esetén kedvező, ha több, egymást követő évben, szakaszokra bontva kívánja megvalósítani a pályázó az értékőrző felújítást.

A beérkezett pályázatokat a Fővárosi Közgyűlés bírálja el, várhatóan 2018. február végéig. A pályázat eredményéről a döntést követően, 40 munkanapon belül minden pályázó értesítést kap. 

A Főváros reméli, hogy az 500 millió forintos pályázati keretösszeggel sikerül kedvet ébreszteni a tulajdonosokban és használókban ahhoz, hogy együttes munkával tegyék még vonzóbbá Budapestet.

A budapesti épületek megújulását, esetenként újjászületését megcélzó pályázatok benyújtási határideje 2017. október 13.

A részletes Pályázati Felhívás megtalálható a www.budapest.hu oldalon, Építészeti Örökségvédelmi Támogatás 2017. címszó alatt.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk