hirdetés

Kiválasztották a V4 országok legjobb borait

160 magyar és külföldi pincészet mutatkozott be a Várkert Bazárban, a VinCE Budapest Wine Show a Magyar Turisztikai Ügynökséggel (MTÜ) együttműködésében szervezett eseményen. A V4 országok bormustráján Magyarországról a Kristinus Pincészet 2015-ös Olaszrizlingje bizonyult a legjobbnak — közölte hétfőn az MTÜ.

hirdetés

Április 5-én, csütörtökön a VinCE Budapest Wine Show szakmai napján versenyeztek a Visegrádi Csoport tagországainak borai. A szakemberek 3 órán át kóstolták a 20 tételt, ezekből választották ki azokat a borokat, amelyek legjobban reprezentálják az adott ország borkészítését, szőlőfajtáit és borstílusait. A borokat a VinCE Magazin tesztjeihez hasonlóan vakkóstolás keretein belül bírálták, és pontozták a nemzetközileg is elismert 20-as pontrendszerben.

Az MTÜ a 2017-2018 évi magyar V4 elnökség ideje alatt számos kulturális programot szervezett, a rendezvényeken a gasztronómia és a borok kiemelt szerepet kapnak. A VinCE Budapest Wine Show szervezői és az ügynökség a 4 ország borkultúrájának megismertetésén keresztül szeretne hidat képezni Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország között.

A VinCE Budapest 2018 Wine Show-n az MTÜ-vel együttműködve alakítottak ki idén először V4-es standokat, így a nagyközönség számára is elérhetővé vált a V4 országok borkínálata.

Szlovákiából a Vintop Karkó pincészet 2015-ös Cabernet Franc borát választották Búcsról. A pincészet egy pici családi vállalkozás, amely már többször szerepelt jól a VinCE Magazin tesztjein.

Csehországból Johann Winery 2014-es White tételét a Třebívlice borvidékről választották, amely pinot blanc, zöldszilváni, fűszeres tramini és rizling házasításából készült.

Lengyelországból a Winnica Equus Cabernetis Prestige 2017 tételt választották, amely számos borversenyen ért már el kiváló helyezést, és impozáns, különleges palackból kóstolható.

Magyarországról a Kristinus Pincészet Olaszrizlingje lett a befutó 2015-ből. A modern dél-balatoni borászatban a borkedvelőket komplex borélménnyel, bormozival, fine dining étteremmel és szálláslehetőséggel is várják.

A Várkert Bazárban, a VinCE Budapesten 160 magyar és külföldi pincészet mutatkozott be, illetve a három nap alatt összesen húsz mesterkurzust tartottak világhírű borászok, borszakírók és Master of Wine-ok részvételével.

hirdetés

Címkék

V4
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk