hirdetés
hirdetés

Megépülhet Nógrád megye első meleg vízű termálfürdője

A víz összetétele Hévízéhez hasonló, kiváló a reumás és ízületi betegségek gyógyítására.

hirdetés

Hatalmas turisztikai beruházás indulhat Béren. Maczó László, a falu polgármestere a nool.hu-nak elmondta, hogy még 2002-ben a Geofizikai Kutatóintézet munkatársai átvizsgálták a környéket szénhidrogén után kutatva. Akkor 97 méter mélyre fúrtak, valamint robbanásokat is végrehajtottak. A szeizmikus hullámok mérésekor megbizonyosodtak arról, amiről száz évvel ezelőtt Lóczy Lajosnak, a híres geológusnak még csak sejtései voltak. Miután megérkezett a mérések kiértékelése Kanadából, a szakemberek úgy döntöttek, hogy elindítják az első fúrásokat 1500 méter mélyre.

„Értékes, 87 fokos, ásványi sókban gazdag gyógyvíz van a föld alatt” – olajat akkor nem találtak, de meleg vizet igen, ráadásul kiderült, hogy igencsak értékeset, hiszen 87 fokos és ásványi sókban is gazdag gyógyvíz volt a föld alatt, amely az elemzések jelenlegi állása szerint reumás és ízületi betegségek gyógyítására kiválóan alkalmas. A víz összetétele jobb, mint Hévízé – közölte Maczó László.

Hozzátette: a beruházással régi álom válna valóra nemcsak helyi, de megyei szinten is, hiszen szűkebb Nógrád megyében jelenleg nincs meleg vizes termálfürdő. A település vezetője kiemelte, hogy a különleges terület a falu szélétől nagyjából 600 méterre található, mintegy 20 hektáron.

– Nagyon szép helyen fekszik, csodálatos kilátással. Japán fürdőn is gondolkoztunk, de szeretnénk télen-nyáron kiszolgálni az ideérkező turistákat. Már vannak látványterveink, amelyek leginkább a törökfürdőhöz hasonlítanak – hangsúlyozta a polgármester, aki már tárgyalásokat folytat a fejlesztéssel kapcsolatban.


(forrás: NOOL)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai