hirdetés
hirdetés

Nyitnak a strandok, az árak mindenütt emelkednek

Néhány helyen már a hétvégén kinyithattak  a strandok a jó időnek köszönhetően. Országos szintű körkép.

hirdetés

A magyarországi strandok néhány évtizede még szinte mindenhol május 1-én nyitották meg a kapuikat. Ez akkor is így volt, ha az időjárás még nem kedvezett a strandolásnak.

Mára viszont változott a helyzet, a legtöbb fürdő figyelembe veszi a vendégek számának várható alakulását, ami az esetükben szoros összefüggést mutat az időjárással. A hétvége és az egész idei május még nem ígérkezik igazán melegnek, így az ország strandjainak csak kis része nyílt meg ezen a hétvégén.

A jegyárstop után a történelmi fürdők árai várhatóan 20 százalékkal, míg a strandbelépőkéi 8,7 tized százalékkal emelkednek a nyáron. A családokat és belföldi vendégeket azonban több kedvezménnyel is várják: a megújított bérletrendszerrel és a Zsigmondy Klubkártyával 60 százalékos kedvezménnyel mehetnek fürdőbe a vendégek.

Dagály strandfürdő, Budapest
Dagály strandfürdő, Budapest
 

Hajdúszoboszlón nagy úr a hagyomány 

Az ország - és Európa - legnagyobb fürdőkomplexuma, a hajdúszoboszlói Hungarospa szigorúan tartja magát a hagyományokhoz és május 1-re minden évben megnyitja a strandot. Ez idén sem volt másképp, ráadásul ezúttal egy nappal korábban, már április 30-án birtokba vehették a hagyományos strandnak mind a 8 medencéjét. A fürdőkomplexum többi szabadtéri része, így az Aquapark és a tavaly átadott Prémium Zóna csak júniustól lesz látogatható. 

Egy másik nagy múltú és népszerű fürdőben, Zalakaroson is megkezdődik a strandszezon április utolsó napján. Itt a helyi népművészeti csoportok léptek fel a délelőtt folyamán.

 A budapesti strandok több lépcsőben nyitnak

A Palatinus Fürdő, amely egy ideje már nem csak nyáron, hanem télen is látogatható, már április 29-én megkezdte a strand nyitását, ugyanis a Margaréta medence és az élménymedencék már ekkortól használhatóak. A strand többi szolgáltatását - pl. a hullámmedencét és a csúszdákat - csak május 28-tól vehetik birtokba a vendégek,.

A Paskálban a strandterületet szerint április 30-án nyitották meg, azonban a 33 méteres úszómedencén május 1-ig bontják a sátrat, így azt a medencét pillanatnyilag nem használhatják a starndolók.

A Gellért fürdőátfogó felújítás előtt áll, ami miatt egy időre be is fog zárni, azonban augusztus 31-ig még látogatható lesz. A standot várhatóan május 7-én nyitják meg. A hullámmedencét feltöltik ugyan, de a hullámszolgáltatás idén nem fog üzemelni, az élménymedencében pedig a nyakzuhanyt és a derékmasszírozót nem tudják élvezni a fürdő vendégei.

Az Aquaworldben május 14-re, a Pesterzsébeti és a Csillaghegyi Fürdőkben május 28-ra tervezik a nyitást. A Nyéki Imre Uszoda - ismertebb nevén Kondorosi - strandját a tervek szerint május közepén nyitják.

A többi budapesti strand nyitása június közepére várható.

A Dunántúl még kivár, a keleti országrészben többen kinyitottak ezen a hétvégén

A Dunántúlon a zalakarosi fürdő mellett csak a kisebbik esztergomi strand, a Szent István nyitotta meg a kapuit.

Harkányban és Igalban mintegy 2 hetet kell még várnunk, május 13-ig, illetve május 15-ig. Az ország második legnagyobb fürdőjében, Bükfürdőn azonban várhatóan csak június 18-tól csobbanhatunk a strandon.

A Dunától keletre eső fürdők közül a fent említett hajdúszoboszlói mellett többek között Kiskunmajsán a Jonathermálban, Püspökladányban a Sárrét Kincse Gyógyfürdőben, Békéscsabán az Árpád Fürdőben nyitották meg a strandot május elejére..

Az ország egyik legmodernebb strandja a Debreceni Aquaticum május 20-án nyitja meg a kapuit.

A Gyulai Várfürdőben, a mezőkövesdi Zsóryban, Egerben és Egerszalókon csak június elejétől, illetve közepétől csobbanhatnak a vendégek a strandmedencékben.

 

 

(forrás: termalfurdo.hu / atv.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk