hirdetés

Prémium afrikai körutak és dedikált hajós oldal az OTP Travelnél

Két katalógusban jelentette meg 2017-es ajánlatait az OTP Travel. Az idei kínálat fókuszában Izrael, az USA, a csoportos hajóutak és újdonságként prémium afrikai körutazások szerepelnek – emelte ki Mikola György marketingvezető.

hirdetés

Az árualap részleteit Lázár Gergely viszonteladói vezető mutatta be. Elhangzott, hogy a körutazások iránt folyamatosan nő a kereslet, ezért számos új program is szerepel a kínálatban a már megszokott utak mellett.

Jellemző, hogy Izraelbe az idén már kilenc időpontban indulnak körutazásaik, miután tavaly ősszel már pótcsoportot is kellett indítaniuk. Két időpontban lesz idén Ezerarcú Portugália program, a TAP visszatérésével pedig Madeira is visszakerül a kínálatba. Iráni körutazást két időpontban hirdettek meg, a tavaszi csoportjuk már teljesen megtelt. Skóciába és Szicíliába két csoportjuk lesz az idén, az olasz program során Corleone falut is felkeresik az utasok. Újdonság az ír körutazás. Kína-Hongkong körutazásukat vonaton alvással „dobták fel”. A körutas kínálatban számos vadonatúj program is szerepel.

Az USA-ba több tematikus utat indítanak, ilyen például a történelmi Dél látnivalóit bemutató Elfújta a szél-túra, vagy a Vadnyugat-program. Európában szokatlan kombináció a Bilbaótól Portóig tartó túra, Ázsiában a kínai körutazást a császárvárosok természeti látnivalóival bővítették, ráadásul három éjszakát hajón töltenek a vendégek.

Mesebeli Afrika

Igazai csemegének ígérkezik az OTP Travel idei kínálatában öt prémium afrikai körutazás. Ezek közül az egyik Botswanát Zimbabwéval kombinálja, egy másik Dél-Afrikába és Zimbabwéba vezet, de van namíbiai és ugandai körút és Tanzánia-Zanzibár program is. Lázár Gergely felhívta a figyelmet, hogy ezek az utak nem olcsók, ellenben vannak olyan utasok, akik valami igazán exkluzív ajánlatot, programot keresnek, nekik szólnak ezek az afrikai túrák, amelyeknek része a csoportot kísérő magyar idegenvezető, továbbá mindenhol a helyi guide, aki ismeri a vadállatok szokásait, így nagy a valószínűsége, hogy lesz mit látni, fényképezni a turistáknak. Ezek a csoportok már 10 fős létszám esetén elindulnak, az ugandai és a tanzániai program pedig teljes ellátást tartalmaz. Az idén nem kerültek be a katalógusba üdülőprogramok, ennek ellenére szállást továbbra is lehet foglalni számos népszerű nyaralóhelyre Görögországtól Olasz- és Horvátországon át Máltáig, Mauritiusig.

Ugandában gorillát is láthatnak az OTP Travel utasai
Ugandában gorillát is láthatnak az OTP Travel utasai

Hajóutak Alaszkától a norvég fjordokig

Az OTP Travel idei kínálatának másik oszlopát a hajóutak jelentik, amelyeket egy külön katalógusban gyűjtöttek össze. Ez a katalógus is egész évre érvényes. A kínálat bemutatására létrehoztak egy külön weboldalt is, hajosutak.hu név alatt. A társaság a mediterrán és a karibi térségbe és Észak-Amerikába kínál csoportos hajóutakat. A programok minden esetben tartalmazzák a repülőjegy, az esetleges tranzitszállás, sőt utóbbi esetében még a városnézés költségét is.

Lázár Gergely felhívta a figyelmet a különböző kabintípusokra, és azt javasolta, hogy a viszonteladók alaposan magyarázzák meg az utasoknak a belső, külső és balkonos elhelyezés közötti jelentős eltéréseket. A csoportos hajóutak esetében is igyekeznek prémium jellegű szolgáltatásokat nyújtani, akárcsak az afrikai utaknál, itt is Budapestről kíséri a csoportot a magyar idegenvezető.

A mediterrán térségbe több út is indul, ezek mellett különösen népszerű a norvég fjordokat érintő program, amelyre már elfogyott minden hely a balkonos kabinokban. Érdekesnek ígérkezik a Panama - Costa Rica - Karib-tenger hajóút és az alaszkai program is, mindhárom program garantáltan elindul idén, akárcsak a norvég fjordokat érintő hajózás.

És persze nem csak az utóbbi. „A kulturális körútjaink és a csoportos hajóutak 90%-a garantáltan elindul” – hangsúlyozta Lázár Gergely. A cél, hogy a meghirdetett utak 100%-a elinduljon. A csoportos hajóutak mellett természetesen egyéni foglalásokra is van lehetőség számos hajóstársaság útjaira a Pullmanturtól a Princess Cruises-ig.

Buszos túrák belföldre

A belföldi programok idén nem kerültek be katalógusba, de továbbra is foglalkozik velük az OTP Travel. Az ország bármelyik régiója, szállodája foglalható náluk, ráadásul az idén újdonságként garantált indulással belföldi buszos szervezett utakat is kínálnak. Az úti célok között a Tisza-tó, a Nyírség és Pécs szerepel. Mint megtudtuk, kizárólag az OTP Travel forgalmazza továbbra is hazánkban az ISIC nemzetközi diák- és tanárigazolványt.

Végezetül Mikola György kiemelte, hogy a társaság 2016-ban jelentősen növelte árbevételét, a 2015. évi 15,8 milliárd forintról 16,7 milliárdra.

Az OTP Travel csapata hamarosan országos road-show-ra indul, melynek első állomása március 31-én pénteken Pécsett lesz. A folytatásban április harmadikán Kecskemét és Szeged, negyedikén Debrecen és Nyíregyháza, ötödikén Miskolc, hatodikán Győr, tizedikén Székesfehérvár következik.

 

Szántó Zoltán
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A Symbol Budapest új termékkel jelentkezik a turisztikai piacon: 220 éves pinceéttermében idézi meg Beatrix királyné lakomáját korhű zene, tánc és programok kíséretében.

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Kiadónk társoldalai