hirdetés
hirdetés

Szekszárd felmondta az uszodaszerződést

A kivitelezést végző vállalkozó a sokadik módosított határidőt sem tartotta. Remélik, hogy az állam befejezi a beruházást.

hirdetés

A Modern városok program keretében épülő városi fedett uszoda vállalkozói szerződésének megszüntetéséről döntött a szekszárdi közgyűlés zárt ülésen kedden - közölte a város alpolgármestere az MTI-vel. Gyurkovics János (Fidesz-KDNP) elmondta, a közgyűlés közös megegyezéssel szünteti meg a szerződést a kivitelező Aquaplus Kft.-vel. A létesítmény készültsége 61 százalékos, a beruházást az önkormányzat átadja az államnak. "Bízunk benne, hogy be lesz fejezve az uszoda" - tette hozzá.

A szekszárdi önkormányzat 2018. március 6-án kötött 2,396 milliárd forintos szerződést a sándorfalvi székhelyű céggel a háromszintes, több mint 5500 négyzetméter alapterületű, fedett uszoda megépítésére, amely egy 25-ször 33 és egy 8-szor 13 méteres medencét tartalmazott volna, és 16 hónap alatt készült volna el. 2019-ben kiderült, hogy talajcserét és vízszintsüllyesztést kell végezni az építkezés helyszínén. A szerződést többször módosították, a harmadik, 2020. áprilisban kötött szerződésben a vállalkozói díjat 2,692 milliárd forintban állapították meg.

A közgyűlés - a keddi határozat szerint - azzal indokolta a szerződés megszüntetését, hogy "a kivitelező a véghatáridőre nem teljesített, és (...) további szerződésmódosításra nincs lehetőség". Az uszoda befejezését új közbeszerzési eljárásban kiválasztott kivitelezővel lehet csak elvégezni - olvasható a dokumentumban.

A határozatban az is szerepel: a közgyűlés felhatalmazza Ács Rezső (Fidesz-KDNP) polgármestert, kezdeményezzen egyeztetést a kormány képviselőivel arról, hogy a létesítmény állami beruházásban készüljön el.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk