hirdetés
hirdetés

Tervek, célok és eredmények a MISZ közgyűlésen

Január 26-án tartották a Magyarországi Idegenvezetők Szövetségének éves találkozóját.

hirdetés

Bálint Zoltán húsz éven át vezette a Magyarországi Idegenvezetők Szövetségét (MISZ). A tavalyi közgyűlésen sikeresen lezajlott az elnökség átadása, idén pedig már az új elnök, Caesar Éva beszéde nyitotta az éves eseményt: többek között elmondta, hogy mind pénzügyi, mind taglétszám szempontjából sikerült növekedési pályára állítani a MISZ-t.

 

A MISZ fontos célja a tagság önszerveződésének elősegítése. A tavalyi év során két szakosztály is megkezdte működését. A Budapest Szakosztály a klubéletnek és szakmai műhelymunkának ad teret, képzéssel és előadásokkal segíti a kezdő idegenvezetőket. A Kínai Szakosztály a magyarországi kínai idegenvezetők szakmai továbbképzését segíti, és hozzájárul a kínai turistacsoportok jogosulatlan vezetésének visszaszorításához.

Caesar Éva elmondta: az Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. támogatásával sikerült egy programot elindítani, amely a határon túli, Kárpát-medencei magyar idegenvezetői szervezetekkel, csoportokkal való tapasztalatcserét, kapcsolatépítést segíti elő. Elsőként a pozsonyi kollégákkal jött létre együttműködés – az oda szervezett márciusi szakmai kirándulás a város magyar történelmi múltját fogja megismertetni a MISZ tagjaival –, és sikerült a kapcsolatfelvétel egy erdélyi csoporttal is. A két szervezet képviselői tavasszal Budapestre látogatnak, a kapcsolatok építése itt folytatódik. A MISZ folyamatosan igyekszik további elérhető forrásokat megpályázni, és ezekre alapozva felvételét kérni az idegenvezetők nemzetközi szervezetébe.

 

A közgyűlésen sor került az Év Idegenvezetője díjak ünnepélyes átadására. A legtöbb, szavazatot elért Molnár Attilát a MISZ felterjesztette fel az Év Idegenvezetője címre a 26. Turisztikai Díjátadó Gála és Évadnyitó Fogadás keretében. A további helyezettek sorrendben: Nemes Zoltán (Fehérvár Travel), Kámán József (Prokotravel), Sóska Zoltán, Ferenczik Brigitta, Kupcsik Sarolta, Petrák Erika, Pohánka Gerda, Varga Edina és Vigh Julianna. Olyan példaképként szolgáló idegenvezetőket tisztelhetünk személyükben, akik joggal pályázhatnak mind az utasok, mind az utazási irodák, az idegenforgalmi szakemberek legmagasabb elismerésére.

Két sümegi középiskolás fiatal, Szabó Beatrix és Tóth Ivett Virág az Év Idegenforgalmi Ígérete elismerő oklevelét kapta meg. Ez az elismerés a diákok részére egyféle pályaválasztási orientációt jelent, amelyet 2011 óta minden évben odaítél a MISZ a turizmus tantárgyból elért kiváló eredményért.

Caesar Éva végül külön kiemelte a tagok munkához segítését, mint a szervezet alapszabályban rögzített célkitűzését. 2018-ban is érdemes lesz tehát a MISZ tagjának lenni, várják az új belépők, a pályakezdő idegenvezető kollégák jelentkezését is.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk