3,5 milliárd forintból újult meg a Hilton Budapest

A beruházás első ütemében kialakították többek között a vendégcsoportok érkezését segítő fogadóteret és a Budai Várhegy sziklájába süllyesztett panorámaliftet. A második ütem befejeztével a szállodakapacitás kétharmada kapott szebb formát, az új  Bálteremben pedig egy nagyszabású átadóesten mutatták be a gasztronómiai reformokat.

„Az elmúlt 200 napban, közel 5.000 négyzetméter alapterületen és 15.000 négyzetméter felületen zajlottak a felújítások” – összegezte Árvai Zoltán, a Hilton Budapest igazgatója. Új formában láthatjuk a Báltermet és az ahhoz kapcsolódó négy különtermet, valamint kialakítottak négy boardroom jellegű kisebb különtermet is. „A Bálteremben akadt olyan időszak, amikor a munkaterületen egyszerre 320-an is dolgoztak. A technikai fejlesztések következtében további 200 kilométer kábel került beépítésre, 3800 darab új lámpa és 9 csillár díszíti a helyiséget, amely magyar iparművész csapat munkája, körülbelül 2000 darab üvegfalevéllel” – tette hozzá Árvai Zoltán.

A szállodakapacitás kétharmada már megújulva várja vendégeit. Akár a családok, akár a hosszabb távon tartózkodó vendégek igényeit kielégítő termékek jöttek létre. A rekonstrukciók ezt követően is folytatódnak, a következő ütemben a fennmaradó 99 szobát fogják korszerűsíteni.

Az átadóesten a Budapest Bár világszinten elismert zenészei léptek színpadra. A változatos ételbárok mögött maguk a chefek kínálták a sajt- és kolbászkülönlegességeket, a Green Bar egészséges összeállításait, az izgalmas formában tálalt leveseket, és a legkülönbözőbb gourmet fogásokat. A vendégek külön teremben kóstolhatták a desszerteket, köztük a bonbonok széles kínálatát.

A megújult külsőhöz méltó belbecs társul

Kovács Balázs, a Hilton Budapestet üzemeltető Danubius Zrt.vezérigazgatója, a Great Hilton Party köszöntőbeszédében ígéretet tett arra, hogy a változások nemcsak a külsőségekben fognak megmutatkozni, és a Hilton Budapest továbbra is meg fog felelni a vele szemben támasztott elvárásoknak.

„A Hilton egy jól csengő márkanév, a világon mindenhol ismerik és elismerik, de ennél is többre van szükség. A csodálatos külsőt minden esetben hibátlan tartalommal kell megtöltenünk. Ebben nincs semmi újdonság, így volt ez negyven évvel ezelőtt is, amikor ez a szálloda megnyitotta kapuit, és így van ez ma is, amikor Budapesten dübörög a turizmus és üres szobát is alig lehet találni a városban. A Budai Vár környékén persze könnyű lenne a múlt értékeire hivatkozni – pláne, ha az ország egyik legnagyobb múltú lánca üzemelteti a hotelt. Ugyanakkor, ha üzletileg sikeresek akarunk lenni, akkor muszáj előre tekintenünk. A Danubius életében a 2017-es év az sok szempontból is a megújulás éve” – fogalmazott Kovács Balázs, a Danubius Zrt. vezérigazgatója.

Az üzleti partnereknek bemutatott átalakítás és korszerűsítés sikerét jelzi, hogy május 16-án a Hilton Budapestet választották meg Magyarország legjobb ötcsillagos konferenciaszállodájának és ítélték oda az ezzel együtt járó Aranynap-díjat.


Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában

Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában 

Bayer Bence másfél év kihagyás után visszatért a Mellow Mood Hotels-hez.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?