hirdetés
hirdetés

A Balaton legyen a TÓWELLNESS helyszíne!

A Balaton Fejlesztési Tanács, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara, Siófok Város Önkormányzata és a Siotour Kft. rendezte az „Egészségturizmus az Új Széchenyi Terv megvalósításáért a Balaton régióban” konferenciát, „Legyen a Balaton régió Közép-Európa egészségturisztikai központja!” szlogennel

hirdetés

A témát a balatoni turizmus üzleti mutatóinak évtizedes hanyatlása indokolja, megfogalmazandó a további termékfejlesztést, melynek egyik meghatározó eleme az egészségturizmus, az Új Széchenyi Terv vitairatának szellemében.

A Balatoni Integrációs Kft. képviseletében Dr. Molnár Gábor és Fekete-Páris Judit prezentációja adott elemzést a Balaton régió egészségturizmusának fejlesztése érdekében megvalósítható erőforrás-integrációról.

Dr. Nádasy E. Tamás - Prof. dr. Simon Kornél szerint a Balaton régió kórházai alkalmasak arra, hogy az orvosi ellátásra alapozott egészségturizmus felépítésében részt vegyenek.

Dr. Puczkó László, a TUTSz elnöke nemzetközi összehasonlítással élve szorgalmazta a szemléletváltást egészségturizmusunkban, ha nem csak belföldi vendégekre számítunk. Javasolta: a Balaton legyen TÓWELLNESS helyszíne!

Dani Barbara a Balatoni RMI igazgatója ismertette a jövő évre tervezett Balaton-régiós marketing tevékenységet.

Dukits Dalma a Magyar Művészetterápiás Társaság elnökének előadása volt: „Művészetterápia: kapcsolódás az egészségturizmushoz a magyar kulturális örökség támogatásával”.

Varga József, a SKIK elnöke nyomatékosította: a Kamara eszközként működik a gazdaság szervezésében, és a vállalkozások együttműködésében, így a turizmus keretein belül is. dr. Wagner Kinga a Magyar Lovasterápia Szövetség elnökségi tagja előadásának címe: „Lovasterápia és turizmus, a magyar lovaskultúra jelenlétével”. Bogó Ágnes a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum igazgatója ismertette nagyszabású gyermekrehabilitációs és rekreációs komplex projektjüket. Brachna János idegenforgalmi szakközgazdász a hungarikumok megjelenítését szorgalmazta az egészségturizmusban, úgy a gyógyászatban, mint a kapcsolódó turisztikai vonzerő-és termékkínálatban.

Magyarosi György az egészséges életmódhoz, egészségtudatos életvitelhez kapcsolódó termékek forgalmazásának regionális programját kezdeményezte.

Dr. Rátz Tamara, a Kodolányi János Főiskola tanszékvezetője „Oktatás és képzés az egészségturizmusban” témakörét elemezte.

Dr. Major Zoltán, a NaturMed Hotel Carbona főorvosa szállodájuk példáján illusztrálta az orvosi szolgáltatások szerepének erősítését a gyógyszállodákban.

Dr. Hegyi Gabriella, a Pécsi Egyetem Komplementer Medicina Tanszék vezetője írásban járult hozzá a konferencia munkájához. Álláspontja: a hazai gyógyvízellátás, az infrastrukturális fejlődés, az új beruházások és a most elindított gyógyturizmus jelentős felvevőpiacot adhat a komplementer medicina szakembereinek, munkahelyteremtéssel.

Felkért hozzászóló volt Dr. Mezőfi Tamás, Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület Egészség-szekció vezetője, valamint Sepp Wimmer a Neckermann / Thomas Cook képviselője.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk