hirdetés
hirdetés

A főszezonra nem maradnak hoppon a hop on hop off turistabuszok

Jókora adókönnyítés jön május végétől a hop on hop off rendszerű turistabuszok üzemeltetőinek. Bár a kormány friss rendelete szerint turizmusfejlesztési hozzájárulást kell fizetniük, ám az áfájukat ennél jóval nagyobb mértékben csökkentette a kabinet, írja laptársunk, az mfor.hu hírportál.

hirdetés

Turizmusfejlesztési hozzájárulás fizetésére kötelezi a „hop on hop off” rendszerű városnéző turistabuszokat üzemeltető cégeket a kormányzat – jelent meg az erről szóló kormányrendelet a hétfő esti Magyar Közlönyben. Ezt a nettó árbevétel 4 százalékára rúgó közterhet a 2016-os adócsomag részeként vezette be az Orbán-kormány a vendéglátóipari egységekre és a szálláshely-szolgáltatókra, ez a kör bővül most ki a turistabuszokkal.

Forrás: Facebook/Bigbus Budapest
Forrás: Facebook/Bigbus Budapest
 

Mint ezzel kapcsolatban hozzáteszik, nem kell rögtön adománygyűjtésbe fogni a megsegítésükre, ugyanis ezzel egy időben a kormányrendelet 27 százalékról 5 százalékra csökkentette a hop on hop off buszok jegyének áfáját is.

Ez azt jelenti, hogy például egy (bruttó) 12 700 forintos napijegyből az eddigi 2700 forint áfa helyett már csak 604 forint áfa és 484 forint turizmusfejlesztési hozzájárulás, azaz összesen 1088 forint adó fogja megilletni a költségvetést. Az üzemeltető nettó bevétele így 10 ezer forintról 11 612 forintra nő.

A rendelet május 23-án lép hatályba.

(forrás: mfor.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk