hirdetés
hirdetés

A háborúra reagál az új Kolodko-szobor

A világvárosok közül elsőként Budapestnek lett minőségi orosz-ukrán háborús emlékműve. Az alkotója ki más lenne, mint Kolodko Mihály - írja a 444.

hirdetés

Budapest komoly rajongótáborral bíró street art szobrásza, a vicces miniszobrairól híres, 2016 óta a fővárosban élő élő kárpátaljai Kolodko Mihály vasárnapról hétfőre virradóra felállította legfrissebb művét.

Fotó: 444
Fotó: 444


Friss munkája egy, a Duna-parti gyepből kimeredő kőből faragott fehér ujj, aminek a hegyén egy aprócska bronz hadihajó egyensúlyoz. Ha jobban megnézzük a hadihajót, azt egy ismerős arc, Vlagyimir Putyin orosz elnök vezeti.
Ez természetesen az az orosz hadihajó, amit a Kígyó-sziget védője elég expliciten szólított fel a távozásra - amit szintén megírt a 444.

Fotó: 444
Fotó: 444


A mester elmondta, mivel a munkáit gyerekek is látják, rájuk mindig külön figyel, ezért sem egyértelműen bemutató középső ujjat faragott, hanem egy stilizált, általános ujjat, ami ráadásként ukrán címerrel díszített pecsétgyűrűt visel. Amikor a munkáját élővé tevő léptékkülönbséget említettem neki, Kolodko megjegyezte, hogy ez akkora, mint amikor az ember az ujjával, körömmel szétnyom valami apró parazitát, kullancsot vagy bolhát.


hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk