Zakó László (Jobbik) elfogadhatatlannak nevezte, hogy a kormány különböző intézkedésekkel "kizsigereli" a magyar vendéglátószektort. Mint mondta, az éttermi szolgáltatás áfája is emelkedni fog jövőre, a dohányzás teljes tilalma pedig konfliktusokat, és sok vendéglátóhely bezárását jelentheti majd.
Én sem szeretem a cigarettafüstöt, de tudomásul veszem, hogy van aki a dohányzásról, van, aki a perverz törvényalkotásról nem tud leszokni - fogalmazott. Kifogásolta az Artisjus által a vendéglátóhelyekre kiszabott díjak aránytalanságát, a nyitvatartási idők sokszor indokolatlan korlátozását és a játékgépadó brutális emelését, ami szerinte az utcai "itt a piros hol a piros" szélhámosokhoz vagy a kaparós sorsjegyek felé tereli majd az embereket.
Cséfalvay Zoltán nemzetgazdasági államtitkár válaszában utalt arra, hogy a nemdohányzók védelmére vonatkozó rendelkezés uniós szabály, amit be kell tartani és ilyen a játékgépekre vonatkozó előírás is. Hangsúlyozta, hogy a vendéglátó-ipari vállalkozások forgalmának növelése érdekében átalakul az étkezési utalványok rendszere, a Széchenyi Pihenőkártya és az Erzsébet-utalvány erősíti majd a vendéglátóhelyek forgalmát. (MTI)
A kormány kizsigereli a vendéglátó szektort
(MTI) - A kormány vendéglátóiparral kapcsolatos intézkedéseit, gazdaságpolitikáját és egészségügyi lépéseit kritizálták a napirend előtt felszólalt képviselők kedden az Országgyűlésben.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál
A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje
Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból
A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején
Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.