hirdetés
hirdetés

A román kormányfő fogyasztóvédelmi ellenőrzést kért a Ryanairnél

Dacian Ciolos román miniszterelnök kérte az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóságot (ANPC), hogy indítson vizsgálatot a Ryanair légitársaságnál, miután a Temesvár-Bukarest vonalon vásárolni akart út közben, de nem fogadtak el tőle lejt, az utaskísérő eurót kért.

hirdetés

De a pénzügyminisztériumot, más illetékes tárcákat is felszólított, nézzenek utána a hatályos jogszabályoknak – és hogy ezeket betartotta-e a Ryanair –, mert elfogadhatatlan, hogy belföldi romániai járaton egy légitársaságnál a vásárolt termékekért ne lehessen lejben fizetni.

Hogy Ciolos mit akart venni, az nem derül ki a hírekből, tény viszont, hogy a belföldi járatait Romániában csak most felépítő Ryanair azonnal közleményben kért elnézést, amiért kellemetlenséget okoztak a kormányfőnek, de jelenleg lejt nem fogadnak el a fedélzeten. Végül hozzátették: a jövőben igyekeznek „javítani üzleti modelljükön”. Ciolos minisztertársaival Temesváron találkozott szerb kollégájával, s a megbeszélésekről utaztak vissza Bukarestbe.

A történet más légitársaságoknak is tanulságos lehet, ugyanis a Klaus Iohannis román államfő által bevezetett takarékosságnak és szerénységnek köszönhetően az államvezetés egyre gyakrabban utazik fapados vagy egyéb menetrend szerinti járatokon.

Dacian Ciolos
Dacian Ciolos

Irházi János
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai