hirdetés

Arannyal és feketével nyitott az első MGallery

Exkluzív divatbemutatóval, jazzkoncerttel, különleges állófogadással egybekötött szállodanyitót tartott június 6-án este az Accor-csoport, hiszen ekkor nyílt meg hivatalosan Magyarországon első, a világon 60. MGallery hoteljük, amely a lánc luxus és felsőkategóriás házainak körét bővíti mostantól.

hirdetés

Gregoire Champetier
 „Célunk, hogy 2015-re e brand tagjainak számát 100-ra bővítsük”, mondta a megnyitón Gregoire Champetier, a cég globális marketing igazgatója. Aki természetesen franciául tartotta beszédét, akárcsak a megnyitó többi, szintén Franciaországból, az Accor hazájából érkezett tagja. A globális marketingigazgató többek közt még elmondta, cégük 20 éve van jelen a magyarországi piacon, és ez a mostani legújabb házuk a 15. a magyar fővárosban. „És bár az Önök hazájában a gazdasági körülmények most éppen nem ideálisak, azonban mi szeretjük a kihívásokat”, tette hozzá az Accor-menedzser.  

A hotel különleges történelmi múlttal rendelkezik, rengeteg híresség és legenda kötődik az épülethez. A Hotel Nemzeti Budapest története 117 évvel ezelőttre nyúlik vissza. Rémi Róbert, a neves pesti vendéglősdinasztia tagja 1896-ban Rémi szálló néven indította útjára a szállodát. A Schannen Ernő építész által tervezett, eklektikus stílusú épület az 1900-as évek elején a művészi világ kulturális központja és a művészek kedvenc találkozóhelye volt.

A körúti hoteltől a Rémi család 1929-ben vált meg. A Nemzeti Színház közelsége miatt, ekkor kapta meg a szálloda a Hotel Nemzeti nevet. A Hotel Nemzetinek már a nyitás évében számos előkelő vendége volt. Itt szállt meg a svéd királynő, a belga herceg feleségével, Ward Klárával, Rigó Jancsi, Jászai Mari, Bajor Gizi és a legendás színésznő, Blaha Lujza, akinek emlékét a szállodában található bronz szobor őrzi.

A szálloda teljes körű felújítást követően 2012 decemberében nyílt meg az Accor Csoport felső kategóriás MGallery márkájának első magyarországi tagjaként. A szálloda 80 szobája egyaránt magán viseli a klasszikus és a modern stílusjegyeket. Az újbóli megnyitást követően a Hotel Nemzeti ismét aktív szerepet kíván betölteni Budapest kulturális és művészeti életében. A szellemiség megjelenik a művészetek pártolásában, a szálloda arculatában, belsőépítészetében, a megrendezésre kerülő kulturális és gasztronómiai rendezvényekben, közösségi terekben bemutatott időszakos magyar modern művészeti alkotásokban.

A művészeti élet pártfogolását segitendő Magyarország kiváló művészeit felkérve a hotel megalapította a Nemzeti Művész Klubot, melynek célja, hogy újra életre keltse a múlt században oly élénk és inspiráló kulturális miliőt A klub olyan nagyhírű művészeket tudhat tagjának, mint Béres Ilona, Földessy Margit, Bodrogi Gyula vagy Frenák Pál.

A megnyitót is ez a kulturális légkör járta át. Az ünnepélyen hazánk egyik legtehetségesebb divattervezője, Tóth Bori mutatta be új márkájának, a Maison Marquise-nak moszkvai Fasion TV Best Couture Collection díjas Maison Noir kollekcióját. A divatbemutatót Fábián Juli és Zoohacker formáció kísérte élő zenés előadással.

(forrás: TurizmusOnline)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk