hirdetés
hirdetés

Átalakul a híres bécsi Mariahilfer Strasse

Átépítés után pénteken ismét átadták a közönségnek a bécsi Mariahilfer Strassét. A híres utca teljes felújítása 2015-ben zárul.

hirdetés

Maria Vassilakou polgármester-helyettes Bécs és egész Ausztria egyik legszebb részének, az osztrák főváros új jelképének nevezte a most átadott utcát és hangsúlyozta: Bécsnek még több ilyen helyre lenne szüksége.

Az első találkozási zóna Ausztriában

A Mariahilfer Strasse középső, a Kirchengasse és az Andreasgasse közötti szakasza sétálóutca, a többi útszakasz "találkozási zóna", ahol a gyalogosok, az autósok és a kerékpárosok egyenlő jogokat élveznek. Ezt az övezetet most először próbálják ki Ausztriában, ezért online felületeken megjelenő oktatóvideókon magyarázzák el a bécsieknek, hogy mire figyeljenek, ha ilyen zónában közlekednek.A sétálóutca-szakaszon a kerékpárosok gyalogos tempóban tekerhetnek, az utca többi részén, ahol autók is járhatnak majd, 20 km/h a megengedett sebesség.

A pénteki átadóünnepség után a bécsiek nyomban birtokba vették az utcát, kihasználva a szokatlanul meleg novemberi időjárást sokan tettek egy sétát vagy ültek ki a vendéglők utcafronti teraszára.

A Mariahilfer Strasse felújítása 25 millió euróba (csaknem nyolcmilliárd forintba) került, amely nem tartalmazza az ezzel kapcsolatos reklámkampány és lakossági felmérések költségét. Jövőre a Mariahilfer Strasse Múzeumi Negyed (MuseumsQuartier) felőli részének felújítása zajlik majd.

A Mariahilfer Strassén az átépítés előtt naponta 15 ezer autó, ötezer kerékpáros és több mint százezer gyalogos fordult meg.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk