hirdetés
hirdetés

Az európaiak harmada nem tud elmenni egy hétre nyaralni

Az Eurostat által közölt friss statisztika szerint az európaiak harmada nem tud megengedni magának egy egyhetes nyaralást. A felmérés szerint a magyaroknál ez az arány még rosszabb. 

hirdetés

Az Eurostat friss, tavalyi évre vonatkozó adatai szerint az EU-s tagországok állampolgárainak közel 33%-a nem tudja megengedni magának, hogy egy hétre elmenjen valahová nyaralni. Ez az arány magasabb, közel 35% a gyermekes családok, és alacsonyabb, 31,3% a gyermek nélküli családok esetében.

Az EU-s tagországok között Svédország, Luxemburg és Dánia állampolgárai tudják leginkább megengedni maguknak az egyhetes nyaralást, de rajtuk kívül a finnek, az osztrákok és a hollandok is jó helyezést értek el.

A lista másik végén Románia végzett, ahol 66,6%-a a lakosságnak nem tud elmenni egy hét napos utazásra. A helyzet Horvátországban sem túl jó, ugyanis hasonlóan a románokhoz, 10-ből 6 ember nem tud kifizetni egy hét napos kiruccanást. 

Magyarország Ciprussal, Görögországgal és Bulgáriával karöltve szintén a lista negatív végén áll, mert a statisztika szerint a magyarok felének nincs pénze arra, hogy egy egyhetes nyaralást kifizessen. 

forrás: eurostat
forrás: eurostat

A régió többi országa, Szlovénia, Szlovákia, Lengyelország és Csehország jó pár helyezéssel előrébb végzett Magyarországnál. 

A május végén megjelenő GFK-s statisztikából kiderült, hogy idén a magyar lakosság kicsivel több mint fele (54%) szeretne elutazni, közülük a legtöbben (32%) belföldi úti célban gondolkodnak, 10 százalékuk külföldre készül és 12 százalék bel- és külföldi utazást is beiktat a nyári szabadság idejére.

A nyaralás kérdésben a jövedelemnek kiemelt szerepe van, a GFK-s tanulmány szerint a havi 290.000 forintnál kevesebb háztartási összbevétellel rendelkezők, a nyugdíjasok (61%), valamint a szakmunkás végzettségűek (53%) az átlagnál nagyobb arányban döntenek az otthonmaradás mellett.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk