hirdetés
hirdetés

Bemutatkozott Hévíz

Várnában mutatta be Hévíz azokat a lépéseket és intézkedéseket, melyeknek köszönhetően az Európai Fürdővárosok Szövetsége az Innovatív fürdő és gyógyhely desztinációt megillető díjat adományozta a városnak.

hirdetés

Az Innovatív fürdő- és gyógyhely desztinációt megillető díjjal Hévíz meghívást és bemutatkozási lehetőséget kapott Várnában, az Európai Fürdővárosok Szövetsége szekció ülésén. 

Az innovációs díjra részben a Hévíz Tradicionális Kúra, részben a magánszállásadók számra kidolgozott minőségfejlesztési pályázat kapcsán terjesztették fel Hévíz városát.

E két hévízi fejlesztést, ha úgy tetszik: terméket, illetve magát a várost mutatta be Várnában a konferencián Papp Gábor polgármester és Kepli József János alpolgármester.

A helyszínválasztás nem volt véletlen: Várna éppen tizedik esztendeje tagja az Európai Fürdővárosok Szövetségének. Az ülésen részt vett a bolgár turisztikai miniszter, valamint az ottani környezetvédelmi és vízügyi miniszter is.

A rendezvényen Portugália, Izland, Bulgária, Románia, Németország, Olaszország, Moldova fürdővárosai képviseltették magukat, Magyarországot egyedüliként Hévíz képviselte.

Hévíz a bemutatkozás mellett megismerkedett a várnai egészségügyi egyetem munkájával, fejlesztéseivel, szakképzési rendjével, olyan közös témákat érintettek az egyetem vezetésével a város képviselői, mint a balneológia, az egészségügyi dolgozók helyzete, a képzettség kérdése, a versenyképes képzés megoldása, a külföldi munkaerő áramlás ügye, az orvosképzés dilemmái.

Szó volt az egészségügyi szolgáltatókkal, szállodákkal, utazási irodákkal, légi járatok lehetőségeiről, fürdőkkel történő együttműködés lehetőségeiről is.

A konferencia résztvevői határokon átívelő programokról és lehetőségekről is kaptak tájékoztatást.

(forrás: TurizmusOnline)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk