hirdetés
hirdetés

Cézanne kiállítás: túl a százezren

A Cézanne-kiállítás százezredik látogatóját köszöntötték szombat délelőtt Budapesten, a Szépművészeti Múzeumban.

hirdetés

A szerencsés vendég, Tóth Tibor - aki családjával Szombathelyről érkezett a tárlatra - tagja lett a múzeum baráti körének, így többek között egy évig ingyen látogathatja a Szépművészeti és a Magyar Nemzeti Galéria kiállításait - közölte a múzeum az MTI-hez eljuttatott közleményében, hozzátéve, hogy a nyertes egy kétszemélyes vacsorán is részt vehet majd.

A múzeum felhívta a figyelmet arra, hogy a Cézanne-tárlatról nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is elismerően szólnak, egyebek mellett a Wall Street Journal, az Art Daily, az El País és a Neue Zürcher Zeitung is pozitív kritikát közölt róla, kiemelve a koncepció egyediségét, a bemutatott remekművek nagy számát, továbbá a szervezői munkát.

A külföldi elismerések mellett a berlini, brüsszeli, bécsi és londoni reklámkampány is hozzájárult ahhoz, hogy a látogatók csaknem egyharmada külföldről érkezett - olvasható a közleményben.

MTI fotó
MTI fotó

A francia posztimpresszionista alkotó csaknem száz művét felvonultató kiállítás a festő régi mesterekhez fűződő viszonyáról és ezzel összefüggésben a klasszikus képzőművészet megújításában játszott szerepéről kíván áttekintést adni, mintegy 40 olyan művet is bemutatva, amelynek alkotói - mások mellett Luca Signorelli, Raffaello, Michelangelo, Poussin, Chardin, Goya, Delacroix és Courbet - nagy hatással voltak Cézanne művészetére.

A Cézanne és a múlt - hagyomány és alkotóerő című kiállítás február 17-ig látható.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk