hirdetés
hirdetés

Covid-mentes szigetek a horvátoknál

Új akciót hirdetett a helyi Turisztikai és Sportminisztérium: térképen azok a horvát szigetek, amelyek garantáltan COVID free zone-ba tartoznak. 

hirdetés

A kezdeményezés célja, hogy objektív tájékoztatást nyújtson egy-egy sziget fertőzöttségi adatairól, amelyek jellemzően jóval kedvezőbbek, mint a szárazföldi mutatók. A minisztérium a már működő www.safestayincroatia.hr portálon teszi közzé az aktuális „szigeti” járványügyi adatokat.

 

A Földközi-tengeri térségen belül Horvátország a második helyen áll a szigetek számát tekintve. A 78 nagyobb és 524 kisebb szigetet, valamint 642 szirtet jelentő tengeri „birodalom“ nagy vonzerő a turisták számára,  egyben ezek a területek jelentős részét adják a turisztikai forgalomnak is.

A Horvát Idegenforgalmi Közösség által kiadott közleményből az is kiderül, hány magyar hajós turista tartózkodott az Adrián tavaly. Mint közlik, a statisztikai mutatók szerint a magyar turisták évről évre egyre nagyobb számban választják a hajós turizmust.

A kihívások ellenére a 2020-es esztendőben a horvát tengervizeken mintegy 45 ezer magyar vendégéjszakát regisztráltak, ami 50 százalékos visszaesést mutat 2019-hez képest, amikor a magyar hajós turisták 85 000 vendégéjszakát töltöttek az Adrián.

(forrás: Horvátországi Idegenforgalmi Közösség)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk