hirdetés
hirdetés

Csaknem harmadával többen indították idén balatoni vonatozással a szezont

Az időjárás június közepére végre kegyes volt a szünidőt megkezdő iskolásokhoz és a pihenni vágyókhoz is. Jól látszik a június 15-én életbe lépett nyári menetrend első hétvégéjén eladott menetjegyek számából, hogy a tavalyi bázishoz képest jelentősen, 27,5 százalékkal nőtt az utasforgalom a balatoni vonatokon.

hirdetés

Az első igazi nyári hétvégén a Balatonra összesen 33 ezren, 27,5 százalékkal többen utaztak vonattal a tavalyi azonos időszakhoz képest; ebből 22 ezren a déli partot, míg 11 ezren az északi partot választották úti céljukként. Országos szinten közel 595 ezer utazáshoz váltottak menetjegyet vagy bérletet, ami összességében 5 százalékos utasszám-növekedést jelent az egy évvel korábbi, azonos időszakhoz képest.

A legtöbben, 246 ezren pénteken vették igénybe a vasúttársaság szolgáltatását, szombaton és vasárnap is 178 ezren utaztak vonattal. Bérletből 5 százalékkal, menetjegyből pedig 4,5 százalékkal fogyott több a tavalyi első nyári hétvégéhez képest, A MÁV-START utasai közül egyre többen választják a menetjegyek megvételének alternatív, legkényelmesebb módját, az online vagy a Vonatinfó alkalmazáson keresztüli jegyvásárlást: az utasok 55 százaléka pénztárban váltotta meg a menetjegyét vagy felárát, 45 százalékuk pedig a Vonatinfóval, online, automatából vagy fedélzeten vásárolt.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk