hirdetés
hirdetés

Együttműködési megállapodást kötött a MÁV és a Corvinus

Együttműködési megállapodást kötött a MÁV-csoport és a Budapesti Corvinus Egyetem tudásbázisaik összekapcsolása, valamint a közös oktatási és kutatási programok, szakmai gyakorlóhelyek létrehozása és a tehetséggondozás biztosítása érdekében - közölte a vasúttársaság.

hirdetés

A közlemény szerint az együttműködés során a felek közös kutatóműhelyeket és projekteket hoznak létre, valamint mozgósítják szakmai kapcsolatrendszerüket. A MÁV szakértői konzultációs lehetőséget biztosítanak a hallgatóknak, megosztják velük tapasztalataikat és bekapcsolódnak az egyetemen folyó szakmai háttérmunkákba, a Corvinus szakemberei kutatásokkal és módszertani fejlesztésekkel segítik a vasúttársaságot.

Dávid Ilona, a MÁV elnök-vezérigazgatója szerint a megállapodás többek között a magasan képzett munkaerő utánpótlását is biztosíthatja a vállalat számára, egyúttal üdvözölte, hogy a felsőoktatás egyre inkább figyelembe veszi a munkaerőpiac elvárásait.

Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora a közlemény szerint hangsúlyozta, hogy az intézmény elkötelezett a duális képzés fejlesztése iránt, állami finanszírozású intézményként pedig feladatuknak érzik az oktatási, kutatási és tanácsadói segítségnyújtást.

Az együttműködő felek jelenleg is több közös projekten dolgoznak, a jövőben pedig a MÁV bekapcsolódhat a Corvinus duális képzésébe is - áll a közleményben. Hozzátették, hogy az együttműködési lehetőség más felsőoktatási intézmények előtt is nyitva áll.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk