hirdetés

Éledezik az Airbnb

Portugáliában, Németországban és Dél-Koreában is megnövekedtek a belföldre szóló foglalások - írja a Növekedés.hu.

hirdetés

Május második felére az Airbnb-n már több foglalást regisztráltak az USA-ban mint tavaly ugyanebben az időszakban, igaz ugyan, hogy ehhez az is hozzájárult, hogy erre az időszakra esik Amerikában az Emlékezet napi hosszú hétvége - olvasható a portálon. Átláthatóvá tennék az albérletpiacot - kész a javaslat. A cég vezetője Brian Chesky egy a Bloombergnek adott interjúban elmondta, hogy az utazók egyelőre autóval megközelíthető, az otthonuktól legfeljebb 200 mérföldre lévő uticélokat választanak, mivel a külföldi utazásokra továbbra is vonatkoznak bizonyos korlátozások.

Jellemzően egy hetes, vagy még hosszabb tartózkodásokra szólnak a foglalások, aminek a cég vezetője szerint az az oka, hogy sokan úgy utaznak kikapcsolódni, hogy közben távmunkában dolgoznak. Nemcsak az USA-ban, hanem Portugáliában, Németországban és Dél-Koreában is megnövekedtek a belföldre szóló foglalások, bár ez az emelkedés csak a tél végén, a járvány kitörésekor lenullázódott forgalomhoz viszonyítva számottevő, és ezért a cég várakozásai szerint a 2020-as év teljes bevétele csak mintegy fele lesz a tavalyinak. Ha a jelenlegi visszapattanás tartósnak bizonyul, akkor nincs kizárva, hogy a cég régen várt tőzsdei bevezetése is lehetővé válik még ebben az évben.

(forrás: napi.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!


Meghosszabított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk