Elvettek egy Michelin-csillagot Paul Bocuse éttermétől

Január 27-én jelenik meg az aktuális Michelin-kalauz, de a szerkesztők már a nagy leleplezés előtt tájékoztatták a két évvel ezelőtt elhunyt séf legismertebb éttermének stábját, hogy elveszik tőlük az egyik csillagot.

A L'Auberge du Pont de Collonges 1965 óta mindig háromcsillagos értékelést kapott, de a 2020-as kiadványban már csak két csillag szerepel majd az étterem neve mellett. Gwendal Poullennec, a Michelin Guide nemzetközi igazgatója állítólag személyesen utazott Lyonba, hogy közölje a hírt - írja a Le Point. A L'Auberge du Pont de Collonges pár hónappal ezelőtt, 2019. októberében jelentette be, hogy megőrizve a fontos hagyományokat frissítenek a koncepción, például olyan fogásokat kínálnak majd, amik sokkal jobban összhangban vannak a mai igényekkel. Úgy tűnik, az erőfeszítéseik egyelőre nem térültek meg, mert ugyan a kiadvány szerint továbbra is kitűnő szolgáltatást nyújtanak, sajnos az már nem éri el a háromcsillagos szintet. Az étterem most egyébként éppen felújítás alatt áll, várhatóan január 23-án nyit ki újra, vagyis pár nappal azelőtt, hogy megjelenik az új Michelin-kalauz.

A híres séf nevét viselő szakácsverseny, a Bocuse d'Or szervezői az esemény Facebook-oldalán sajnálatukat fejezték ki, amiért az étterem 55 év után elveszített egy csillagot. Ők vélhetően nem fognak perre menni, mert igen, a közelmúltban arra is volt példa, hogy egy séf bíróság elé citálta volna a világ egyik legismertebb gasztronómiai kalauzának szerkesztőit, amiért "leminősítették" az éttermét.

Marc Veyrat a savoyai régió síparadicsomában, Manigod-ban vezeti a La Maison de Bois éttermet, amit a 2018-as Michelin-kalauzban még háromcsillagosra értékeltek, a 2019-es kiadványban viszont már csak kétcsillagosra. A séf hosszú hetekkel az aktuális kalauz megjelenése panaszos hangvételű levelet írt a szerkesztőknek, majd úgy döntött perelni fog, igaz, csak jelképes összegű kártérítést szeretett volna kapni. A bíróság azonban elutasította a keresetet, mert szerintük nem tudta igazolni, hogy visszaminősítése miatt bármilyen kárt vagy sérelmet szenvedett volna.

Forrás: Index


A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.