hirdetés
hirdetés

Emléktáblát kap a reptéri emlékpark

Emléktábla kerül november végén a reptér melletti Repülő Emlékpark bejáratához, amelyet a Malév megszűnése után is változatlanul működő Malév Külszolgálatosok Klubja (MKK) avat fel kis ünnepség keretében. 

hirdetés

A Malév Külszolgálatosok Klubját 2002-ben alapították meg a légitársaság területi igazgatói azzal a céllal, hogy egyetlen asztaltársaságba fogja össze azokat a külszolgálatosokat, akik egykoron a céget külföldön képviselték, és akiket a vállalat képviseleteinek leépítése után elbocsátottak. 2003-tól a klub négytagú elnöksége úgy döntött, hogy a 2000 előtt a nemzeti légitársaságnál külföldön dolgozott (szintén elbocsátott) állomásvezetők és állomásszerelők is a szervezet tagjaivá válhatnak. 2012-től azok a volt Maléves kollégák is beléphettek a klubba, akik itthon a külszolgálatokhoz kapcsolódó kereskedelmi-, forgalmi- vagy egyéb munkaterületen szorosan együtt működtek velük.

A klub tevékenysége ma is szorosan kapcsolódik a légiközlekedési ágazathoz: évi két alkalommal egy-egy hazai vagy külföldi légiforgalmi szakembert látnak vendégül, akik a klubtagokat rövid előadások keretében a legújabb eredményekről, tervezett fejlesztésekről és a szakma helyzetéről tájékoztatják.

A klub célja indulása óta a Maléves hagyományok ápolása, a repülős szakemberképzés támogatása és segíteni az elbocsátott kollégákat, hogy a légi ágazatban helyezkedhessenek el.

Az elnökség most úgy gondolta, hogy a hányatott sorsú Emlékparkban emléktáblát helyez el, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a Park nem egy rozsdatemető, hanem mindazokat a technikai emlékeket őrzi, amelyek korábban a magyar polgári repülést szolgálták.

A Malév Külszolgálatosok Klub szerint szomorú látni, hogy a Malév megszűnésével a Park berendezéseit az idő és az enyészet már kikezdte. Hiába a személyzet részéről az odaadó gondoskodás, a festések kopnak, az állagpusztulást lehet lassítani, de megállítani nem. Karbantartásra, felújításra anyagi lehetőség nincs, pedig nagyon sok műszaki szakember akár ingyen is hajlandó lenne ott dolgozni.

Sajnálatos, hogy a hat évtizedes polgári repülésünknek nem jut megfelelő hely, muzeális gondoskodás és pénz a tárgyi emlékeinek megóvására. Holott a környező országokban nagyon komoly fedett és szabadtéri kiállítási példa is van.

Ezért duplán is megbecsülés illeti mindazokat, akik nem kevés áldozattal repülőképessé varázsoltak egy LI-2 típusú személyszállítót, amellyel sétarepüléseket, nosztalgia bemutatókat tartanak bel- és külföldön egyaránt.

Jelenleg egy néhány fős műszaki brigád fáradozik azon, (immáron két éve) hogy működésbe hozzanak egy IL-l4-es típust. Az egyik hajtómű már közel van az indításhoz, de a többi munkát a pénzhiány már nem teszi lehetővé. A Park látogatottsága alig fedezi a ráfordítási költségeket, szezonális nyitva tartása és a tulajdonosok gyakori váltakozása sem segíti a munkát.

Veér Jenő
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk